HTC One M7 GPE a One M8 GPE dostávají Android 5.0.1

htc_one_m8_gpe

Minulý týden jsme informovali o tom, že phablet Sony Xperia Z Ultra Google Play Edition (GPE) dostává aktualizaci na Android 5.0 Lollipop. Při té příležitosti jsme zmínili skutečnost, že majitelé HTC One M7 GPE a One M8 GPE na nejnovější verzi operačního systému teprve čekají. Kolovaly informace, že vývojářům bylo vráceno finální sestavení z důvodu zjištěných chyb.

Po několika týdnech čekání a zpoždění se majitelé GPE verzí HTC One M7 a One M8 dočkali, a to aktualizace z Androidu 4.4.4 KitKat rovnou na poslední Android 5.0.1 Lollipop. Nové sestavení, uvolněné v pátek 5. prosince, je velké kolem 500 MB a má označení LRX22C. Uvedení oznámil na Twitteru Mo Versi – viceprezident produktového managementu HTC. V tuto chvíli je nová verze šířena tradiční formou OTA („Over The Air“; „vzduchem“) a všechna zařízení by se měla dočkat updatu v průběhu následujících týdnů, nejpozději pak do konce prosince. Zajímavostí je, že Android ve verzi 5.0.1 zveřejnil Google teprve minulou středu (viz článek Google opravuje chyby – vydává Android 5.0.1!) a zatím je k dispozici pouze pro některé tablety Nexus (konkrétně Nexus 9, Nexus 7 [2013] (Wi-Fi) a Nexus 10).

Pokud vlastníte HTC One M7 GPE nebo One M8, můžete čekat na aktualizaci, nebo stáhnout a nainstalovat OTA update firmwaru z následujících odkazů.

Majitelům originálních HTC One M7 a One M8 připomeňme, že Google přislíbil jejich aktualizaci do tří měsíců od vydání Androidu 5.0 Lollipop. Očekávat ji tedy mohou nejpozději v první únorové dekádě.

Zdroje: 4PDA, Android Central, Android Headlines, Android Geeks.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)