HTC Desire HD ROM portována na WinMo HTC HD2

htc-logo-1

Mnoho zařízení původně především se systémem Windows Mobile je v současnosti portováno na systém Android, není divu :). Portace většinou obsahuji drobné chybky a nefunkčnosti, které jsou majitelé dychtiví po vyzkoušení Androidu schopni překousnout. Navíc portace se neustále vylepšují a ve výsledku mohou být, co se týče každodenní použitelnosti, podobně dostačující jako oficiální verze od výrobců.

Jednu takovou portaci si ukážeme na videu, jedná se o dlouho očekávanou portaci ROM z HTC Desire HD pro telefon HTC HD2, který standardně běží na systému Windows Mobile 6.5. Již nyní je pro HD2 dostupné velké množství portací Androidu. Ty nejoptimalizovanější buildy nabízí téměř 99% funkčnost ve srovnání s telefonem obsahujícím Android již z továrny. Nejpalčivějším problémem portací však stále zůstává výdrž baterie, ta se podle zvolené kombinace Windows Mobile ROM a Android portace může pohybovat i na necelých dvou dnech provozu při průměrné zátěži telefonu, což je i vzhledem k velikosti displeje hodnota, kterou by mohly závidět i některé „žravější“ Android telefony.

Používáte HTC HD2 s některou z Android portací? Jaké jsou vaše zkušenosti?

HTC Desire HD (HTC ACE) beta rom running on the HTC HD2

HTC Desire HD (HTC ACE) beta rom running on the HTC HD2

Podrobnosti o HTC Desire HD (Ace) ROM najdete v tomto vlákně na XDA-Developers.

Petr Mišák
O Autorovi - Petr Mišák

Jak Petr Mišák poprvé spatřil informaci o systému Android, ještě netušil, že se mu stane osudným. V současné době je stav natolik vážný, že přestává… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)