Legendární telefon HTC HD2 stále žije a dostává Android 5.0 Lollipop

HTC HD2 Lollipop

Smartphone HTC HD2 je už pomalu něco jako legenda mezi chytrými telefony. Vděčí za to především komunitě, která jej drží naživu pomocí množství portů. Tento telefon z roku 2009, který původně disponoval operačním systém Windows Mobile 6.5 a nadstavbou HTC Sense, se totiž za dobu své existence dočkal portu hned několika různých operačních systémů. Krom Androidu tak na něm běží například Ubuntu, Meego, Sailfish OS, Windows Phone nebo Firefox OS. Množství funkčních portů je o to neuvěřitelnější, když si uvědomíme, jakými parametry již prakticky 6 let staré HTC HD 2 disponuje. Telefon je osazen jednojádrovým procesorem Qualcomm Scorpion, taktovaným na 1 GHz, grafickým čipem Adreno 200, 448 MB operační paměti RAM a 4,3 palcovým displejem s rozlišením 480 x 800 pixelů.

HTC HD2 Lollipop-710x318

Nyní si tento smartphonový veterán připisuje další pomyslný zářez. Na XDA-Developers se totiž objevil port nejnovější verze operačního systému Android a to konkrétně Android 5.0.2 Lollipop postavený na zdrojovém kódu custom ROM CyanogenMod 12. Port se momentálně nachází v rané fázi svého vývoje a krom toho, že nabootuje na něm zatím drtivá většina věcí nefunguje. Vývojář, vystupující na fóru XDA pod přezdívkou macs18max, stojící za tímto počinem však přislíbil, že se bude Androidu Lollipop pro HTC HD2 věnovat i nadále. Bude zajímavé i v budoucnu sledovat, kde až se zastaví.

Vlastníte stále HTC HD2? Jaké všechny systémy jste na něm již vyzkoušeli?

 

Zdroj: AndroidAuthority.com, forum.XDA-Developers.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)