TOPlist

HTC Fetch – konec hledání zapomenutých klíčů nebo telefonu [recenze příslušenství]

HTC Fetch_cover

Patříte k těm, kteří stále něco hledají? Klíče, telefon nebo třeba peněženku? Nejenom pro vás tu máme pomocníka, který vaše hledání velmi zjednoduší. Jmenuje se HTC Fetch, jedná se o malou černou krabičku vážící pár gramů, kterou bez problémů cvaknete na klíče a máte po starostech. Vítejte u recenze.

HTC Fetch s HTC One

Co slibuje a umí?

Krabička o rozměrech 29,35 × 29,35 × 9,3 mm v nadčasovém černém designu vám, jak už bylo řečeno, usnadní práci při hledání telefonu.  Aby vám vše fungovalo, musíte Fetch spárovat se svým HTC telefonem. K tomu poslouží technologie Bluetooth. Dosah je deklarován na nějakých 15 metrů, což po bytě rozhodně stačí. Fetch vás také může upozornit v případě, že telefon opustí 15 metrovou zónu, například vám ho někdo ukradne. Ve finále vám to ale pravděpodobně telefon nezachrání, jedině, že by zloděj byl louda a nikam nepospíchal. Proces hledání funguje i opačně. Z telefonu můžete začít hledat Fetch, což je velmi praktické. Nevím jak vy, ale já klíč ztrácím častěji než telefon. Pěknou funkcí je i možnost použít Fetch jako vzdálenou spoušť fotoaparátu.

HTC Fetch zadní strana s tlačítkem HTC Fetch zadní strana s tlačítkem

 

Párování a nastavení

Abyste svůj přívěšek přivedli k životu, musíte čtyři vteřiny držet jediné přítomné tlačítko. Poté se ozve zapípání, zabliká zelená kontrolka a Fetch je připraven k párování. Na svém telefonu zapněte Bluetooth, dejte vyhledat další zařízení a poohlížejte se po HTC Fetch. Jakmile ho najdete, proběhne párování bez jakýchkoli těžkostí. Nyní můžete v nastavení upravit, zda chcete být upozorněni v případě, že se Fetch dostane z dosahu. Upozornění na tuto situaci si můžete nechat zaslat i na e-mail.

HTC Fetch - nastavení

 

Hledání a nacházení

Jak už jsem naznačil, hledání je možné oboustranně. Pokud chcete hledat telefon, jednoduše krátce stiskněte tlačítko na přívěsku a telefon se začne ozývat pípáním. Pokud pro změnu nemůžete najít klíče, na telefonu v nastavení narazíte na funkci najít HTC Fetch. Když na ni kliknete, začne se ozývat váš přívěšek.

HTC Fetch - hledání

Vzdálená spoušť fotoaparátu

Fetch vám může posloužit místo tlačítka fotoaparátu. Stačí otevřít aplikaci fotoaparátu na vašem telefonu a každý stisk tlačítka na přívěsku pořídí jednu fotografii.

Výdrž a kompatibilita

HTC tvrdí, že baterka by v přívěšku měla vydržet zhruba půl roku. Po této době ji lze snadno vyměnit. Jedná se o typ CR2032, který není těžké sehnat. Trochu horší je to se samotným telefonem. Vzhledem k tomu, že pro komunikaci je nutnost mít stále zapnuté Bluetooth, výdrž se pravděpodobně o něco zkrátí.

HTC Fetch rozebraný

Kompatibilita je možná největší slabinou tohoto zařízení. Oficiálně jsou podporovány pouze telefony HTC, a to HTC One mini, HTC One Max a HTC Butterfly S. Pravděpodobně však zařízení funguje i s jinými. My jsme ho testovali s HTC One a k žádným potížím nedocházelo.

Video – HTC Fetch v akci

HTC Fetch – použití v praxi

HTC Fetch - použití v praxi

Cena, dostupnost, shrnutí

Dostupnost v Česku je na tom špatně. Pokud zkusíte zadat heslo HTC Fetch do Heureky, žádný obchod vám nenajde. Jedinou příležitostí je nákup ze zahraničních zdrojů. Já jsem to otestoval na ebay a za 55$ a nějaké poštovné si HTC Fetch můžete objednat.

A jaké je hodnocení? Musím uznat, že se jedná o zajímavý kousek s dobrým praktickým využitím. Obsluha je maximálně snadná a funkce vzdálené spouště fotoaparátu užitečná. Potenciál trošku zabíjí špatná dostupnost v České republice, kompatibilita jenom s některými telefony HTC a také cena přes 1000 Kč. Ruku na srdce, za  přívěšek na klíče, který umí pípat, je to přece jenom hodně. Jako zajímavý gadget ovšem HTC Fetch rozhodně obstál.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)