HTC Desire 820 dostane Android 5.1 Lollipop v září

htc_desire_820_ico

Tchajwanská společnost HTC připravuje aktualizaci svého modelu střední třídy Desire 820 na Android 5.1 Lollipop v průběhu září tohoto roku. Informovala o tom britská pobočka na sociální síti Twitter. Potvrzena byla také informace, že firmware se stejnou verzí bude pro HTC One M8 uvolněn v září. Termín aktualizace HTC Desire 820 ještě není zcela definitivní a může dojít k jeho posunu. O čemsi také vypovídá skutečnost, že tweet s informací o updatu byl později stažen.

Z vyjádření ovšem není zřejmé, zda uvedený model dostane aktualizaci na Android 5.0.x a teprve poté na verzi 5.1, nebo jestli se majitelé tohoto mobilu dočkají rovnou update na 5.1 spolu s nadstavbou Sense 7. Podstatná část nových funkcí je ale na tomto smartphonu již k dispozici díky transformaci launcheru BlinkFeed v rámci Sense Home.

V dohledné době očekáváme zveřejnění seznamu dalších zařízení HTC, která by měla dostat aktualizaci na poslední verzi systému Android.

HTC Desire 820, který byl poprvé představen na veletrhu IFA 2014, jsme recenzovali a s výsledky jsme naše čtenáře seznámili ve článku HTC Desire 820 – povedený obr s vyšší cenovkou. Telefon lze aktuálně na českém trhu pořídit za cenu od 7 438 Kč, v průměru pak za 8 733 korun.

Vývoj ceny HTC Desire 820 v českých shopech můžete vidět na následujícím grafu.

Zdroje: ChezaSite, HDBlog.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)