TOPlist

HTC 10 se blíží: Uspěje tchajwanský výrobce konečně mezi smartphony? (souhrn spekulací)

HTC 10 spekulace

Společnost HTC již na zítra plánuje představení svého zbrusu nového vlajkového modelu. Ten se již nebude držet zažitého značení a oproti předchůdci v podobě HTC One m9 tak přijde s o poznání jednodušším názvem – HTC 10. Není asi velkým překvapením, že HTC, kterému se dlouhodobě příliš nedaří, do novinky vkládá velké naděje. Pomůže HTC 10 postavit společnost opět na nohy? Díky sérii oficiálních teaserů a uniklých informací si můžeme vytvořit vlastní názor již dnes.

Povědomý design

Po stránce vzhledu a použitých materiálů revoluci rozhodně nečekejte, ostatně designem a kvalitou zpracování se vlajkové modely dlouhodobě řadí ke špičce, takže by to ani nemuselo příliš vadit. Mírného designového omlazení se však novinka nejspíš dočká a dle uniklých snímků by se její vzhled dal popsat jako kombinace HTC One m8 a HTC One A9.

Líbí se nám myšlenka na použití čtečky otisků prstů pod displejem i nového USB-C. Co v nás však vzbuzuje mírné zklamání je absence stereoreproduktorů, kterými byly vlajkové modely HTC vyhlášené. Výrobce si však v oblasti zvukové kvality i nadále věří, což dokázal i jedním z teaserů, kde láká právě na zvuk novinky.

https://youtu.be/_pKWTitdRlY

Hardware nebude problém

Dle nejnovějších dosavadních informací má HTC 10 disponovat 5,1″ Super LCD 5 displejem o QHD rozlišení a jemnosti obrazu 565 ppi. Dle zatím aktuálních informací by měl výkon obstarávat známý a velmi výkonný chipset Qualcomm Snapdragon 820, ve hře je však stále i nějaká jeho mírně upravená – například přetaktovaná – verze.

K dispozici by pak měly být 4 GB operační paměti. Menší záhadu pak stále představuje velikost interního úložiště a jeho případná rozšířitelnost o microSD karty. Nejpravděpodobněji by však telefon měl disponovat úložištěm o kapacitě 32GB a slotem na microSD. Telefon pravděpodobně přijde s Androidem 6.0.1 doplněným o zbrusu novou grafickou nadstavbu Sense 8.

HTC 10 3

A co výdrž?

Jeden z velkých otazníků stále visí nad výdrží telefonu na jedno nabití. Teaser od HTC sice tvrdí, že novinka bude disponovat skvělou výdrží na jedno nabití, to však může být pouhý marketingový tahák a skutečnost tak skvělá být vůbec nemusí. Dle uniklých informací zde navíc bude přítomna baterie s kapacitou 3000 mAh, což vzhledem k předpokládaným specifikacím není nijak zvlášť vysoká hodnota. Ovšem například takové Sony umí díky skvělé optimalizaci téměř zázraky i s bateriemi o menší kapacitě, že by se nechalo HTC inspirovat?

Dožene fotoaparát konkurenci?

Fotoaparát se dlouhodobě řadí mezi Achillovy paty telefonů od HTC. Zda tomu bude i tentokrát, se musíme nechat překvapit. Výrobce však hýří optimismem a sebedůvěrou. HTC 10 by pravděpodobně mělo disponovat snímačem s 12 Ultrapixely doplněným o laserové ostření. Přední selfie kamerka by měla nabídnout rozlišení 5 MPx a co je zajímavé – optickou stabilizaci. Zda bude OIS disponovat i primární fotoaparát je v tuto chvíli záhadou.

New-HTC-10-teaser-image-plus-leaked-unconfirmed-photos

Novinka bude představena již zítra a veškeré oficiální informace o ní vám přineseme ihned po oficiálním odhalení.

Bude podle vás HTC 10 tím úspěchem na který společnost tak dlouho čeká?

 

Zdroje: PhoneArena.com, GSMArena.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)