Představení HTC 10 evo: Voděodolný telefon bez 3,5mm jacku

Acadia – HTC 10 evo – Handset –  Image – Global

HTC oficiálně představilo telefon HTC 10 evo, což by se ve zkratce dalo nazvat jako evropská verze Bolt telefonu. Novinka bude patřit do segmentu prémiových smartphonů.

HTC 10 evo: USB-C sluchátka, IP57 a Android 7.0

Hned ze začátku můžeme napsat, že to tento telefon bude mít hodně těžké. A to už například tím, že se HTC u tohoto zařízení vydalo cestou odstranění 3,5mm jacku, což obecně většina uživatelů nenese velmi dobře. Díky USB-C připojení sluchátek na druhou stranu slibuje HTC velmi jiný zážitek, než jsme zvyklí z 3,5mm sluchátek. USB-C sluchátka budou přibalena v balení.

Když se přesuneme k samotným specifikacím, tak na přední straně nalezneme 5,5 palce velký QuadHD displej, který bude pohánět procesor Snapdragon 810. Což je rozhodně škoda, Snapdragon 810 má samozřejmě pořád dostatek výkonu, ale u nových prémiových telefonů už jsme zvyklí na novější verze procesorů. Dále pak bude k dispozici 3GB RAM a 32GB interního úložiště, které půjde rozšířit pomocí microSD karet.

Telefon bude patřit k těm odolnějším na trhu, splňuje certifikaci IP57, takže může být ponořen do hloubky 1,5m na dobu 30 minut a bude více odolný proti prachu. O ochranu na přední straně se postará 2,5D krycí sklo Gorilla Glass v nejnovější verzi 5. Přímo z krabice přijde telefon s Androidem 7.0 Nougat.

Co se pak týče fotoaparátu, tak na zadní straně nalezneme 16 MPx čočku s optickou stabilizací obrazu, světelnost je f/2.0. V aplikaci půjde nastavit i manuální režim, který umožní fotit do RAW. Dokáže nahrávat až 4K video. Selfie fotoaparát má pak 8 MPx s funkcí Auto HDR a širokoúhlou optikou.

Nechybí ani čtečka otisků prstů. Baterie má hodnotu 3200 mAh a podporuje Quick Charge ve verzi 2.0. Telefon bude možné koupit exkluzivně v obchodě Alza.cz za cenu 17 999 Kč.

Pořídili byste si tento telefon? Co se vám na něm líbí?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)