Hra Pokémon GO byl velký úspěch. Kolik peněz vydělala?

Hra Pokémon

Hra Pokémon GO ovládla léto, jednalo se o velký hit, který na několik týdnů pohltil celý svět. Analytici nyní začínají sčítat, kolik v době největšího boomu hra vydělala. A jak se dá očekávat, číslo nebude vůbec malé.

Hra Pokémon GO vydělala miliardy

Výzkumníci mobilního trhu ze serveru App Annie tvrdí, že Pokémoni za první tři měsíce vydělali více než 600 milionů dolarů, to je v přepočtu zhruba 15 miliard korun. Pro srovnání, Candy Crush potřeboval k dosažení mety 600 milionů dolarů celkem 200 dnů, Clash of Clans dokonce 500 dní. Niantic Labs, kteří za Pokémon Go stojí nevydali žádnou oficiální informaci o tom, kolik peněz hra vydělala, takže číslo analytiků z App Annie je třeba brát s jistou rezervou.

Dále dodali, že hráči strávili ve třetím čtvrtletí roku 2016 ve hře celkem 45 procent času z celkových odehraných hodin dvaceti nejstahovanějších her. Zbylých 55 procent si tedy rozdělilo 19 jiných her.

Kompletni navod Pokemon Go-souboj copy

Za úspěchem Pokémon Go stojí prý to, že ke hraní dokázal přilákat lidi, kteří normálně nehrají hry. Argumentují tím, že při největší Pokémon GO mánii, razantně neklesala herní doba u jiných her. Nicméně dnes už je to minulostí a popularita Pokémonů klesá a klesá.

Pokémon GO
Pokémon GO

Pokračujete stále ve hraní Pokémon GO? Jaká je případně vaše úroveň?

Zdroj: androidauthority.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)