TOPlist

Hra Call of Duty: Strike Team – Povedla se kombinace strategie a klasické střílečky?

cod main

Po dlouhém čekání nám studio Activision konečně nadělilo hru Call of Duty na mobilní zařízení a slibuje nám kompletně nový zážitek pro střílečku z první a třetí osoby. Hra je od základu tvořena pro mobilní zařízení. Budeme zde hrát za speciální jednotku bojující za U.S. proti neznámé hrozbě. Všechno to zní parádně, ale pokud čekáte klasickou Call of Duty akci, tak budete zklamáni. Raději vám doporučíme Modern Combat, který je hře Call of Duty z počítačů a konzolí mnohem blíže. Nicméně i tak nové Call of Duty: Strike Team přináší něco opravdu inovativního, a proto se pojďme společně podívat, jak se to povedlo.

http://youtu.be/0c-DXWWPkps

Taktický mód

Nejzajímavější částí hry je možnost neustále přepínat mezi klasickou střílečkou a taktickým módem, ve kterém se díváte na bojiště z horního pohledu. Hra v taktickém módu přináší naprosto odlišný zážitek a mění se v jakousi real-time strategii. Máte větší rozhled a efektivně můžete koordinovat oba členy speciálního týmu. Ti pro vás mohou vykopnout dveře, schovat se ve skříních, vylézt na balkón, nabourat se do útočných věží, či usmrtit nepřátele. V taktickém módu máte větší přehled o tom, co se děje na bojišti a mise lze tedy plnit více strategicky. Můžete rozdělit své síly a zatímco vás jeden voják kryje z balkónu, druhý potichu zabíjí a odtahuje mrtvoly pryč.

cod tactical mode

Taktický mód má i svoje nevýhody a není tak propracovaný jako u her XCOM či Breach and Clear. Někdy se vojáci chovají nepředvídatelně, a pokud není příkaz absolutně jasný, mohou neurčitě chodit, dokud to nevzdají, nebo je nezabijí nepřátelé. Další nevýhodou je přímý střet, který je při větším počtu nepřátel vždy smrtelný. Je proto třeba včas přepnout do pohledu z první osoby a všechno vyřídit ručně. To však není nevýhodou a pro dohrání je vhodné oba módy kombinovat.

call of duty strike team

Akční mód

Při módu z první osoby se setkáte s téměř klasickým způsobem hraní a ovládání. Na levé straně displeje naleznete virtuální joystick pro pohyb, zatímco na pravé míříte a střílíte. Ve spodní části obrazovky naleznete celou řadu tlačítek sloužících k přivolání druhého člena týmu, přepínání mezi členy týmu, mezi zbraněmi, granáty a nášlapnými minami. Tyto ovládací prvky lze aktivovat dvojklikem, nebo přikrčením. Po stranách displeje naleznete dva zaměřovací hledáčky, které za vás zamíří přímo na nepřítele. Tento způsob zlepšuje dynamičnost i hratelnost hry, nicméně celkový dojem z ovládání není bohužel úplně nejlepší.

call of duty

Výběr týmu a vybavení

Před misemi si můžete zvolit tým a jeho vybavení, se kterým chcete jít do akce. Měníte si zbraně, zbroje, dokupujete granáty, nášlapné miny a lékárničky, kterými vás člen týmu může vyléčit, pokud zemřete. Nejlepší volbou je pravděpodobně vyvážený tým, který se skládá z člena vybaveného útočnou puškou a z člena s odstřelovací puškou. Před misí totiž nevíte, o čem bude a tak je problém se na ni řádně připravit. Poté můžete vyrazit s čistě útočným týmem nebo odstřelovacím týmem. Pokud byste si rádi navolili a vyzbrojili tým sami, tak máte k dispozici útočné pušky, lehké kulomety, odstřelovací pušky a brokovnice. V každé kategorii na vás čekají tři druhy zbraní, jedna základní, jedna odemknutelná postupem ve hře a jedna za bonusový příplatek.

cod mikrotransakce

Call of Duty: Strike Team má poměrně rozsáhlou kampaň s misemi v zimě, Afghánistánu a Kau-Lungu, které vám zaberou hodiny herního času. Poté můžete hrát doplňkové mise, ve kterých se snažíte přežít co nejdéle, či plníte úkoly typu „za jak dlouho nasbíráte 10 zásahů do hlavy“.

cod strike team pohled z hora

Zhodnocení

Call of Duty: Strike Team bohužel nepatří k tomu nejlepšímu, co si na Google Play můžete zahrát a studio Activision by asi udělalo lépe s obyčejným přepracováním nějakého ze starých dílů. Ani jeden z módů není natolik dobrý, aby vytáhl hru na vrchol. Stává se tak spíše netradiční alternativou k již zaběhlým střílečkám na Androidu, ve které si hru trošku okořeníte taktickým módem. Hra jako celek je samozřejmě zpracována velmi kvalitně a grafika je také na perfektní úrovni. Přichází s něčím novým, a proto se minimálně vyplatí si ji pořídit v nějaké slevě. Momentálně seženete Call of Duty: Strike Team na Google Play za 132 korun.

Video

Hra Call of Duty: Strike Team

Hra Call of Duty: Strike Team

d69R3vrHUC0MXE8ZatI5pM MONJrDXYbWC xN3nmqMkDFpkFn dD0MgoTG3XtP7RAS8=w300
Call of Duty®: Strike Team
Activision Publishing, Inc.
Verze 1.0.30.40254
Velikost 1,9 G
4.0+

AyHTrUwAhsHIAAAAAElFTkSuQmCC
131,90 Kč

David Zmuda
O Autorovi - David Zmuda

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)