TOPlist

Hra 100 Ballz – otestujte svou trpělivost a přesnost

100 ballz

Na systém Android existuje obrovské množství mobilních her – od náročných 3D až po jednoduché 2D návykovky. Dnes se podíváme na zástupce druhého tábora – hru 100 Ballz, která sází na velmi jednoduchý princip hraní a decentní grafiku.

Hra 100 Ballz – otestujte svou trpělivost a přesnost

Excelentní grafické zpracování nečekejte, ani žádné složité úkoly či dobrodružství. 100 Ballz patří mezi hry, které sází na velmi jednoduchý a zábavný princip hraní – s nadsázkou se dá říci, že vaším jediným úkolem bude ve správnou chvíli ťuknout na displej telefonu. Ovšem přiznejme si, že tyto hry zpravidla bývají nejvíce návykové a ve výsledku u nich strávíme spoustu času.

hra-100 ballz (2)

Neztraťte ani kuličku

O co vlastně jde? Ve standardním režimu máte k dispozici zásobník kuliček, jehož hrdlo ovládáte ťuknutím na displej. Po otevření hrdla začnou proudit jednotlivé kuličky směrem k zemi a vaším úkolem je zasáhnout kelímky, které jezdí pod zásobníkem. Kuličky, které projdou kelímkem, se vrátí do zásobníku. Naopak ty, které se do kelímku umístit nepodařilo, jsou nenávratně pryč. Vaším úkolem je tedy otevřít hrdlo vždy ve správnou chvíli a na vhodnou dobu, abyste zabránili ztrácení kuliček, ale stále přibývalo skóre. S přibývajícím počtem bodů se pás pod zásobníkem kuliček zrychluje a je tedy stále obtížnější kelímky zasáhnout. Na druhou stranu je za zásah o něco více bodů, takže skóre přibývá podstatně rychleji.

hra-100 ballz (4)

Zajímavý reverzní mód

Poslední aktualizace přidává i další režim hraní – reverzní mód. Co je zde úkolem? Jednotlivé kuličky postupně padají skrze bludiště a dopadají na spodní hranu, ve které se nachází pouze jeden otvor. Polohu otvoru ovládáte vy tažením prstu a vaším úkolem je co nejrychleji přesunout otvor pod padající kuličky. Za průchod kuličkou totiž dostanete 2 sekundy času navíc, což je velmi důležité – čas stále utíká a při životě vás udrží právě průchod kuliček.

hra-100 ballz (6)

Časté aktualizace potěší

Za krátký čas si hra 100 Ballz zasloužila hned několik aktualizací, které většinou přinesly svěží „refresh“ uživatelského rozhraní a přidaly některou ze zajímavých funkcí. Na druhou stranu se nám zdálo, že každá aktualizace do jisté míry změnila obtížnost – kde v první verzi bylo obtížné nahrát přes 3000 bodů, je v nové verzi velmi snadné. Jsme zvědavi, jakých změn se v dalších verzích dočkáme.

100-ballz-android-app-addiction

Podpora Google Games – srovnávejte se s přáteli

Velmi užitečnou funkcí je podpora Google Games, díky které se můžete ihned srovnávat s přáteli – po zvolení svého Google účtu jste zařazeni do celosvětového žebříčku a můžete sledovat, jak jsou na tom vaši přátelé a další hráči z celého světa.

hra-100 ballz (8)

Závěr

Žádné zběsilé 3D efekty, žádné složité ovládání, žádné plnění misí. Hra 100 Ballz sází na jednoduchost ve všech ohledech, a to se jí daří. Nám se tento styl hraní líbí a zároveň můžeme potvrdit, že se stane i návykový. Standardní režim je velmi zábavný a pokud vás hra alespoň trochu nadchne, nejspíše se stane i zábavou na několik hodin. Hra 100 Ballz je samozřejmě k dispozici zdarma, takže proč to nezkusit?

100 Balls
100 Balls
Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)