Honor 6X oficiálně: Duální fotoaparát v kovovém těle za nízkou cenu

Honor 6X

Společnost Huawei, respektive dceřinná společnost Honor ukázala na tiskové konferenci v Číně Honor 6X. Nový telefon je pokračovatelem Honoru 5x, který se zařadil do nižší střední třídy. Co všechno Honor 6x přináší?

Honor 6X: Kovové tělo, duální snímač a nízká cena

Série Honor se proslavila nízkou cenou za poměrně kvalitní stroj. U Honoru 6X to nebude jinak. Telefon bude pohánět procesor Kirin 655, doplní jej 3 nebo 4 GB RAM a 32/64 GB vnitřní paměti. Baterie má hodnotu 3340 mAh. Nebude chybět ani čtečka otisků prstů, trochu možná zamrzí použití microUSB konektoru.

Když se vrátíme zpátky k fotoaparátům, tak na zadní straně najdeme dvě čočky. Jedna má 12 MPx, druhá pak pouhé 2 MPx a měla by sloužit ke změně hloubky ostrosti. Selfie kamera ve předu má pak dostatečných 8 MPx. Celková velikost zařízení je 150,9 x 72,6 x 8,2 mm, vše je vloženo do kovového těla. Zařízení umí podporovat dual SIM, nebo případně jednu SIM kartu a paměťovou kartu až do velikosti 128 GB. Operačním systémem bude Android ve verzi 6 doplněný o nástavbu EMUI 4.1, jak je typické u většiny Huawei zařízení.

6x25

V Číně jde do prodeje již 25. října, a to v pěti barevných variantách – zlaté, stříbrné, šedé, růžové a světle modré. Cena příjemně překvapí. Verze sE 3GB RAM a 32GB pamětí vyjde v přepočtu bez DPH na 3600 Kč. Verze se stejnou vnitřní pamětí, akorát se 4GB RAM bude stát po přepočtu bez DPH 4700 korun. Nejvyšší verze se 4GB RAM a 64GB vnitřní pamětí vyjde v přepočtu bez DPH na 5600 Kč.

Dostupnost v Evropě a respektive v Česku zatím není známá, nicméně předchůdce Honor 5X se dá koupit z oficiální české distribuce, takže podle všeho časem bude dostupný i Honor 6X.

Jak se vám líbí nový telefon od Honoru?

Zdroj: androidauthority.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)