TOPlist

Honor 5 Play přichází s cenou okolo 2 tisíc a zajímavou výbavou

12

Společnost Huawei na tiskové konferenci věnované smartphonům Honor nepředstavila pouze obří Honor Note 8, ale také podstatně menší a hůře vybavený Honor 5 Play. Tato druhá novinka však sází na úplně jiné karty a partičku má rozhodně rozehranou více než dobře.

Na první pohled běžný hardware

Tato novinka disponuje 5″ IPS displejem s rozlišením 1280 x 720 px a jemností obrazu dostatečných 294 ppi. O výkon se zde stará již mnohokrát prověřený chipset MediaTek MT6735 s procesorem o čtyřech jádrech Cortex-A53 a grafickým čipem Mali-T720MP2. Jistou záruku svižného systému pak představuje operační paměť s kapacitou 2 GB. Interní úložiště má kapacitu 16 GB a lze dále rozšířit o microSD paměťové karty.

Honor 5 Play

Přední kamerka nabídne rozlišení pouze 2 MPx a přesto, že se zjevně nejedná o telefon zaměřený na selfie fotografie, vybavil jej výrobce předním LED přisvícením. Na zádech telefonu Honor 5 Play pak nalezneme 8MPx snímač spolu s dvojicí přisvětlovacích LED. Samozřejmostí je podpora LTE sítí. Konkrétní frekvence bohužel aktuálně neznáme, lze však předpokládat, že pokud se telefon oficiálně podívá i k nám, nabídne podporu všech potřebných pásem. Třešinkou je pak v této cenové kategorii podpora VoLTE a přítomnost dvou slotů pro SIM rozhodně nikoho také neurazí.

Honor-5-Play-Dual-SIM-Smartphone-Launched-Sale-Starts-Tomorrow-Weboo-co-1

Zajímavým doplňkem je pak také programovatelné tlačítko na levém boku telefonu, kterému můžete přiřadit spuštění libovolné aplikace či například svítilny. Se stejným tlačítkem jsme se již v podání tohoto čínského výrobce setkali již v případě smartphonu Honor 7. Použitá baterie disponuje kapacitou 2 200 mAh, což na jednu stranu není nijak oslnivá hodnota, na stranu druhou by díky úspornému hardwaru měl telefon nabídnou dostatečnou výdrž na jedno nabití.

[aps_product_sz id=“404862″]

Jednoduše vynikající cena

Honor 5 Play bude na domácím, čínském trhu dostupný za velmi zajímavou cenu přibližně 2 180 Kč bez DPH (599 juanů). Telefon se zde začíná prodávat počínaje dneškem a to ve třech barevných variantách – zlaté, černé a bílé. Nezbývá než doufat, že se telefon dostane i na náš trh a to za podobně zajímavou cenu.

Co na nový telefon Honor 5 Play říkáte? Za kolik by se podle vás měl prodávat na našem trhu?

Zdroje: GizmoChina.com, GSMArena.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)