Proč nová Honda Civic s Androidem nezaujme?

honda_ico

Po veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress proběhla na evropském kontinentě další významná akce – autosalón Geneva Motor Show, kde největší světoví výrobci automobilů každý rok v březnu předvádějí to nejnovější a nejlepší na čtyřech kolech pro následující rok. Jedním z vystavujících byla i japonská automobilka Honda, která již v říjnu oznámila svůj záměr přinést Android a Tegru do svých automobilů.

Úvodní nadšení ale poměrně rychle vychladlo, když redaktoři serveru Android Central vyzkoušeli celý zábavní systém v akci. První kritickou poznámku vznesli na verzi systému, neboť Honda namísto specializované verze Android Auto použila dnes již notně zastaralý Android 4.0 Ice Cream Sandwich. S uživatelem bude komunikovat prostřednictvím sedmipalcové obrazovky, která sice prý nevypadá špatně, nicméně má poměrně nízké rozlišení. V nabídce aplikací je například hudební přehrávač či internetový prohlížeč (připojující se k webu skrze mobilní telefon majitele), k systému je možné připojit iPad či přehrávat multimédia přes HDMI. Od auta pro rok 2015 bychom přeci jen očekávali o něco víc.

Redaktor AC Richard Devine konstatuje, že Honda nepředvedla nic světoborného. Na jedné straně je sice pěkné, že si do auta můžete instalovat aplikace, na straně druhé by to šlo ale udělat podstatně lépe. Provedení v novém Civicu je pomalé, neohrabané a nabídne v podstatě stereotypní uživatelskou zkušenost.

Honda tak ukázala, že je pro ni Android spíše vedlejším produktem – sama totiž neudělala se systémem skoro nic, čím by nadchla, nebo alespoň zaujala. Určitě by udělala lépe, kdyby pro svůj krásný hatchback použila jako OS Android Auto.

Zdroje: Android Central.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)