History Eraser rozjede velký úklid telefonu

unnamed

Chytrý mobilní telefon můžeme již delší dobu považovat za svůj osobní počítač, ve kterém nosíme spoustu uložených dat a osobních informací. Občas by tak nebylo na škodu po sobě trochu poklidit – vymazat dočasné adresáře aplikací, smazat přijaté SMS, nepřijaté hovory, historii vyhledávání atp., čímž  mimo jiné ušetříme nějaké ty megabajty z interní paměti. Dnes si představíme aplikaci History Eraser, díky které jsou tyto úkony opravdu hračkou a místo v přístroji uvolníme pár kliknutími.

Rozcestník

  1. Co aplikace dokáže?
  2. Prostředí aplikace
  3. Smazání vybraných dat
  4. Nastavení
  5. Závěr

Co aplikace dokáže?

History Eraser je určen zejména jako usnadnění pro ty, co potřebují vymazat části aplikací nebo dočasná data v telefonu. Bez této aplikace by sice bylo s největší pravděpodobností možné tyto úkony ručně provést, History Eraser nám však naservíruje všechny možnosti uvolnění místa až pod nos a pro smazání stačí pár dotyků prstů na displej.

Co vše můžeme smazat?

  • Historii prohlížeče
  • Historii textových zpráv
  • Historii vyhledávání na Google Play
  • Historii vyhledávání v Google Maps
  • Historii  vyhledávání v GMailu
  • Historii ve schránce
  • Historii v Google Search
  • Historii vyhledávání na Youtube
  • Dočasná data aplikací
  • Historii hovorů

Prostředí aplikace

Jak už to v případě jednoúčelových aplikací bývá, vše podstatné se zde děje pouze na jedné obrazovce, a tak není žádný problém se v prostředí zorientovat. První řádek nám osvěží paměť a připomene, který program vlastně používáme (zobrazí název aplikace), a nabídne možnost prohlédnout si další doporučené aplikace (tlačítko Apps). Druhý řádek nám prozradí stav externí paměti, ze kterého se dozvíme, jak velkou paměť pro své aplikace máme a kolik volného místa zbývá.

Pod těmito spíše informativními prvky již následuje seznam položek, které můžeme odstranit a ušetřit tak místo v telefonu či se zbavit informací, ke kterým by se již neměl lidský zrak dostat. Položky jsou pro přehlednost rozřazeny do 5 sekcí.

Vedle každé položky si své místo našlo zaškrtávací políčko, kterým logicky přidáme danou položku na seznam věcí, co si přejeme z přístroje vymazat. U položky Clear All Apps Cache (smazání dočasných souborů aplikací) nám program nabídne informaci o velikosti, kterou data zabírají. Pro označení/odznačení všech položek najednou slouží zaškrtávací tlačítko ve spodním pravém rohu. Uprostřed spodní části aplikace se pyšní tlačítko Clean (vyčisti), které již svým názvem prozrazuje, co bude provádět.

20121115_134014

Smazání vybraných dat

Po vybrání a označení dat, která chceme smazat, už jen stačí použít největší tlačítko na obrazovce, které svým názvem Clean (vyčisti) prozrazuje, že spustí celý proces mazání vybraných dat.

20121115_134028

Před potvrzením volbou Do It máme ještě možnost zkontrolovat podle seznamu, které položky jsme vybrali a které budou tedy vymazány.

Nastavení

Jelikož sama aplikace příliš možností nenabízí, odpovídá tomu i její možnost modifikace v nastavení, kde nalezneme jen pár položek. Do tohoto nastavení se dostáváme ikonkou ozubeného kola v levém spodním rohu.

  • Auto Startup – automaticky spustí aplikaci po nabootování přístroje
  • Notification Bar Icon – zobrazí ikonu History Eraseru v notifikační liště
  • Clean When Screen Off – automaticky provede poslední čištění, jestliže vypneme displej
  • Clear SMS/MMS – smaže všechny SMS/MMS, je-li aktivována volba Clean When Screen Off
  • Show Memory Status – zobrazí stav obsazené interní paměti
  • Delete Locked SMS/MMS – smaže zabezpečené (zamčené) zprávy MMS/SMS

Volbou Follow Us on SNS můžete sledovat vývojáře na sociálních sítích, Translation and Acknowledgements pomůžete autorům při překladu (a že by se čeština hodila), volbou Remove Ads pak odstraníte reklamy a to tím, že si zakoupíte placenou verzi aplikace za 49 Kč.

20121115_135117

 

 

Závěr

History Eraser je šikovnou pomůckou pro ty, které tíží nízká velikost interní paměti a jsou rádi za každý ušetřený megabajt. Pomocí této aplikace lze všechna data smazat jedním kliknutím, zároveň se ihned dozvíme, kolik MB tímto krokem vlastně získáme. History Eraser může ocenit též skupina uživatelů, která po sobě často maže stopy v podobě historie v prohlížeči, vyhledávání, SMS, hovorů atp.

Za základní verzi aplikace nemusíte zaplatit ani korunu a jediné omezení spočívá v reklamách. Ty lze odstranit pořízením verze Pro, za kterou budete muset utratit 49 Kč.

History Eraser - Privacy Clean
History Eraser - Privacy Clean

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)