V hotelech Hilton si odemknete pokoj chytrým telefonem

hilton_ico

Už jste někdy byli tak unavení po cestě, že byste nejraději vynechali frontu a nezbytné procedury na recepci hotelu a zamířili rovnou do svého pokoje, kde na vás čeká sprcha a postel? Pokud ano, pak vás určitě bude zajímat tato novinka!

V hotelech Hilton budete moci zamířit rovnou do postele V hotelech Hilton budete moci zamířit rovnou do postele

Jak jste jistě zaznamenali, žijeme v éře chytrých telefonů, které mnozí z nás používají v průběhu celého dne. Na jedné straně to má své nevýhody, na straně druhé je náš život v mnoha směrech mnohem jednodušší, než řekněme před deseti lety. S pomocí smartphonu například můžete ovládat žárovky a termostaty ve svém bytě, v případě některých značek si dokonce můžete před odjezdem nastavit teplotu v autě. V dalších letech můžeme očekávat ještě větší propojení mobilní techniky s chytrou domácností – například domácími bezpečnostními systémy.

V hotelech Hilton si odemknete pokoj chytrým telefonem V hotelech Hilton si odemknete pokoj chytrým telefonem

V dohledné době se budete moci ubytovat a následně i odemknout svůj pokoj skrze chytrý telefon. Tvrdí to generální ředitel hotelového řetězce Hilton Christopher Nassetta, který v rozhovoru pro deník Wall Street Journal uvedl: „Dáváme zákazníkům bezprecedentní možnost volby a kontroly na úrovni“ a spolu s tím slíbil, že Hilton Group nabídne možnost používat smartphone jako klíč k hotelovému pokoji.

Hilton Group nabídne možnost používat smartphone jako klíč k hotelovému pokoji Hilton Group nabídne možnost používat smartphone jako klíč k hotelovému pokoji

S implementací technologie Hilton začne v roce 2015 a do konce roku 2016 by měla být k dispozici ve všech 4 200 hotelech tohoto řetězce po celém světě. Cílem je zjednodušení procesu ubytování bez nutnosti absolvovat registraci na recepci. Podobnou službu již nabízejí některé menší hotely a řetězce. V současnosti nabízí Hilton možnost pohodlné rezervace a odhlášení skrze mobilní aplikaci Hilton HHonors pro telefony a tablety, ovšem zatím pouze pro území USA, nicméně klíč k pokoji je stále nutné převzít fyzicky na recepci.

S novým systémem bude po registraci do telefonu odeslán kód, který pak může být použit k odemknutí dveří objednaného pokoje. Celkové náklady na zavedení novinky jsou odhadovány na 550 milionů amerických dolarů, tedy více než 10 miliard korun.

Zdroje: Android Headlines, Wall Street Journal, 9to5Google, Android Central.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)