Hexo+ – Dron, který vás natočí bez potřeby ovládání

photo-main-500×375

Co je to vlastně dron? Dron je laicky řečeno bezpilotní létající prostředek, který je schopen se navádět i bez přímého ovládání. Díky těmto zařízením můžete získávat záběry, které se vidí jen málokdy. Většinou je k tomu ale zapotřebí člověka, který drona ovládá. To by však mohl změnit projekt Hexo+ na serveru Kickstarter. Jedná se taktéž o drona, ale spíše o osobního strážce, protože pokud mu nařídíte, že vás má sledovat, učiní tak sám, bez potřeby ovládat jej.

hexo+

Tato myšlenka sice asi není kdoví jak výjimečná, ale představte si, že chcete zaznamenat z výšky nějaké triky při sjezdu na lyžích, na kole nebo při jakémkoliv jiném sportu. A právě na tyto případy je Hexo+ určen. Díky němu totiž nemusíte mít dalšího člověka, který by vás při vašem pokusu o triky musel natáčet, nýbrž stačí dát dronovi instrukce, jak daleko natáčet a z jaké pozice a poté se můžete plně soustředit na vaše číslo. Hexo+ si ohlídá svůj pohyb a zároveň i ten váš a jednoduše vás sleduje a natáčí.

hexo+

Hexo+ disponuje 6 motory, které dokáží mnohem lépe stabilizovat celé zařízení i za zhoršených povětrnostních podmínek, což se příznivě projeví ve výsledném videu. Hexo+ je dimenzován na maximální rychlost až 70 km/h a na jednu baterii vydrží asi 15 minut. Projekt na Kickstarteru je jen krátce a za cíl si stanovil vybrat alespoň 50 tisíc dolarů, ale tato meta byla překonána v rekordně krátkém čase a nyní mají na kontě již 550 tisíc dolarů.

Ke dronovi si je možno pořídit stabilizátor 2D Gimbal v celkové hodnotě 600 dolarů bez kamery nebo 2D Gimbal + GoPRO HERO3 kameru za 800 dolarů s dronem. Pokud však chcete kameru GoPRO HERO3+, která disponuje rozlišením 4K a stabilizátor 2D Gimbal, připravte si rovný jeden tisíc dolarů. Ke všem balíčkům je poté dodávaná i speciální aplikace, která nabízí široké možnosti nastavení. Osobní dron Hexo+ by se měl dostat na trh již na začátku roku 2015.

Více informací na oficiálním webu  www.hexoplus.com

HEXO+ : Your Autonomous Aerial Camera

HEXO+ : Your Autonomous Aerial Camera

Uvažovali byste o pořízení Hexo+ pokud by byl za přijatelnou cenu?

Zdroj: ks.

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)