Harmonogram aktualizací na ICS pro telefony Sony XPERIA

SonyEricsson-IceCreamSandwich-300×228

Včera jsme byli svědky uvolnění beta verze ICS pro model Xperia Play. Tato beta má však poměrně mnoho chyb a mezi hlavní nevýhodu patří nutnost odemčeného bootloaderu, čimž si nadobro zablokujete možnost pozdějších OTA aktualizací. Ti, kteří chtějí jít bezpečnější a hlavně oficiální cestou zřejmě ocení harmonogram, který Sony vydalo. Jako prvního adepta na oficiální ICS Sony určilo model Arc S, který sice betu dostal již dávno, ovšem ta byla určena pouze pro ty, kteří chtějí tuto ROM otestovat. Oficiální aktualizace modelu Arc S se plánuje na přelom dubna a května. Další modely, které budou aktualizovány ihned v závěsu, jsou Xperia Ray a Xperia Neo V.

Následující modely obdrží ICS začátkem června:

  • Xperia Play
  • Xperia Mini
  • Xperia Pro
  • Xperia Neo
  • Xperia Mini Pro
  • Xperia Active
  • Live with Walkman

Poměrně paradoxní je také fakt, že nejnovější model Xperia S, obdrží ICS nejpozději – plánuje se na konec července. Sony také uvedlo, že u mnoha svých modelů pocítí uživatelé výrazné snížení výkonu z důvodů hardwarové náročnosti nové verze 4.0 (zejména nedostatku RAM u některých modelů). Aktualizace nebude Sony šířit vzduchem, nýbrž přes utilitu PC Companion. Tím nechává výrobce rozhodnutí o aktualizaci na každém z nás. Je tedy otázka, zda si zákazník vybere odladěný Gingerbread, či nové ICS s negativem, tedy se snížením výkonu telefonu.

SonyEricsson-IceCreamSandwich-300×228

[via SonyBlog, TA]

Tomáš Hochmuth
O Autorovi - Tomáš Hochmuth

Nadšenec do všeho Androidího, hledám kvality tam, kde by je nikdo nehledal. Rád recenzuji levné Androidy, jelikož jsou to ony, se kterými přichází začátečníci nejvíce… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)