TOPlist

Hangouts pro desktop přichází se sdílením v režimu celé obrazovky

hangouts_ico

Komunikátor Hangouts, který je nativní součástí systému Android, postupně získává uživatele, hledající jednoduchou platformu pro videokonference. Google nyní přichází s další novou funkcí, která najde využití právě při takových příležitostech: sdílením v režimu celé obrazovky. Pokud tedy některý z uživatelů sdílí svou pracovní plochu, mohou ji ostatní sledovat přes celou obrazovku.

Dle Googlu bude video používat co největší část okna zobrazení. Avatary účastníků konference se v tomto módu zobrazují v dolní části obrazovky, kde se kromě toho objeví ovládací panel, který umožňuje sledujícím skrýt nebo zobrazit miniatury, a soustředit se výhradně na prezentaci.

Hangouts pro desktop přichází se sdílením v režimu celé obrazovky Hangouts pro desktop přichází se sdílením v režimu celé obrazovky

Jak v Hangouts zapnout sdílení v režimu celé obrazovky?

V průběhu dne se pak informace o novince objevily i na oficiálních stránkách nápovědy Hangouts. Zde je také popsán způsob, jak na sdílení obrazovky skrze tohoto komunikačního klienta.

  1. Otevřete videohovor ve službě Hangouts.
  2. Umístěte ukazatel myši na levou stranu okna videohovoru. Zobrazí se pás s ikonami různých aplikací.
  3. Klikněte na Sdílení obrazovky.
  4. Vyberte svou plochu nebo konkrétní okno, které chcete sdílet.
  5. Klikněte na Spustit Sdílení obrazovky.
  6. Sdílení své obrazovky můžete kdykoli ukončit opětovným kliknutím na možnost Sdílení obrazovky.

Zdroje: Android Police, 9to5Google, oficiální stránky nápovědy Hangouts.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)