TOPlist

Hangouts 7.0: rychlé odpovědi, odklon od SMS a další novinky

hangouts_70_ico

Aktualizace komunikátoru Hangouts obvykle nepřinášejí novinky, ze kterých by si uživatelé takzvaně „sedli na zadek.“ U nejnovější verze 7.0 je to ale jinak – připravte se na směs vzrušení, zlosti a obav, stejně jako pocity, které se nedají nazvat jménem.

Když to shrneme v kostce: Hangouts 7.0 přinášejí například rychlé odpovědi z oznámení a trochu podezřele nabízejí instalaci SMS aplikace Google Messenger, což možná naznačuje brzké odloučení textových zpráv z této aplikace.

Hangouts 7.0: rychlé odpovědi, odklon od SMS a další novinky Hangouts 7.0: rychlé odpovědi, odklon od SMS a další novinky

Co přináší Hangouts 7.0?

Asi nejzásadnější jsou tyto novinky:

  • Plovoucí okno pro rychlou odpověď na zprávy.
  • Možnost vytvořit zástupce konverzace na domovské obrazovce.
  • Nabídka ke stažení aplikace Google Messenger.

Funkce rychlé odpovědi funguje tak, jak bychom čekali (a jak je již pěkně dlouho zvykem u mnoha dalších komunikačních aplikací). Když dostanete zprávu, klepnete v oznámení na tlačítko pro odpověď, načež se zobrazí plovoucí okno (dle našeho názoru poněkud designově nezapadající a nestandardní) pro napsání textu, aniž by se musela otevírat celá aplikace. Tuto funkci uživatelé žádali již dlouho, ale Google ji implementoval teprve teď.

Pokud je v oznámeních jedna zpráva, je tlačítko pro rychlou odpověď k dispozici, při větším počtu zpráv však zmizí.

Co se týká podpory textových zpráv, tak ta je i v Hangouts 7.0 přítomna. Nicméně jisté podezření budí dialog s nabídkou ke stažení samostatné aplikace Google Messenger z Obchodu Play. Přeci jen je jasné, že vyhledávací gigant investoval nemálo času a prostředků, aby integroval SMS do svého „kecálka,“ takže je otázkou, proč nyní nabízí stažení jiného programu. Nabídku lze zatím odmítnout, ale možná je to předzvěst budoucích kroků. Ostatně o tom, že se Google vydá právě tímto směrem, se v kuloárech už nějaký ten pátek šeptá.

Spíše drobnější novinkou, která si ale jistě najde své příznivce, je nová položka v kontextové nabídce chatu, skrze kterou lze přidat zástupce konverzace na domovskou obrazovku. Pokud si tedy s někým povídáte častěji než s ostatními, můžete si zrychlit přístup k vaší komunikaci. Funguje to jak na konverzace s jednotlivci, tak i skupinami – Hangouts následně na ploše vytvoří widget o rozměrech 1×1.

Kosmetické změny se dočkal dialog pro sdílení, který se posunul blíže k designovému trendu „Material.“ Stejně tak nastavení aplikace prošlo drobnými vizuálními změnami, kde například tradiční zatržítko nahradil přepínač.

Kde získat Hangouts 7.0?

K uvolňování nejnovější verze Hangouts dochází zatím jen velmi pozvolna, nicméně aktualizace by se měla postupně rozšířit na všechna zařízení. Pokud se vám nechce čekat, můžete si stáhnout instalační balíček a nainstalovat ho sami, nicméně v takovém případě bude nutné v systémovém nastavení povolit instalaci aplikací ze zdrojů třetích stran.

Hangouts
Hangouts

Zdroje: Android Police, Android Central.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)