TOPlist

Halloween s Googlem: Nejen Exkurze do Salemu ve virtuální realitě

Halloween s Googlem

Halloween s Googlem byl tento rok o jedné povedené Doodle hře, ale také o virtuální realitě. V té se můžou lidé nově dozvědět více o Salemském čarodějnickém případu.

Halloween s Googlem: Nejprve zábava, pak učení?

Google trochu změnil zažité pravidla. Nejprve uvolnil hru a až poté exkurzi ve virtuální realitě, která může sloužit jako učební pomůcka. Na hru samotnou jste mohli narazit na hlavní stránce Googlu, kde byla ve formě Doodle.

  • Doodle hru si můžete vyzkoušet ZDE.
game_demo_gif

Hrajete v ní za kočku se jménem Momo, úkol je jednoduchý. Kreslit obrazce na displej, čímž se vykouzlí kouzlo, kterým zabijete duchy. Čím déle hrajete, tím je obtížnost samozřejmě vyšší. Kolik jste dokázali nahrát?

Salem ve virtuální realitě

Zajímavější je ale proslulý čarodějnický proces ze Salemu. V něm bylo inkvizitory obviněno 19 lidí z čarodějnictví, kteří byli následně popraveni. Porotci je odsoudili i bez žádných pořádných důkazů, což vyvrcholilo o pár let později, kdy se všichni porotci oficiálně přiznali k omylu.

salem-google-expedice

Do celého příběhu se tak nyní může ponořit kdokoliv pomocí exkurze z Google Expedice. I když je aplikace určená pro učitele, může se připojit každý jako průvodce a procházet si různá místa s informacemi po ruce. Virtuální realita se může zapnout v módu průzkumníků. Je potřeba ale aspoň jedno další zařízení, ze kterého se vytvoří „průvodce“. Jediná škoda je zatím to, že aplikace je v angličtině.

Expeditions
Expeditions

Používáte virtuální realitu k zjišťování nových informací?

Zdroj: blog.google

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)