GTasks – klient pro Google Task

web google play

V mém životě zaujímá již delší dobu nezastupitelnou roli webová aplikace Google Task. Je to služba, která slouží k vytváření jednoduchých seznamů (listů) s úkoly, a která tak ulehčí vaší hlavě. Protože jsem chtěl  mít seznam úkolů stále při sobě, začal jsem se poohlížet po klientovi pro Android. Nabídka na marketu je poměrně chudá, naštěstí právě nyní se objevila zajímavá aplikace GTasks.

Program je velice jednoduchý, a právě v tom tkví jeho krása. Po spuštění proběhne automatická aktualizace úkolu, což je velmi praktická funkce, díky níž své úkoly budete mít vždy aktuální na webu i v telefonu. Samozřejmě v nastavení lze  synchronizaci vypnout.

Mezi jednotlivými seznamy úkolů se lze pohybovat do strany v hlavním okně listu, případně lze využít horní lištu, která nabídne skrolovací nabídku všech listů. Přidat úkol je jednoduché. Přidávat ho můžete přes menu volbou New task. Samozřejmostí je tlačítko ve tvaru fajfky, které slouží k označení již splněných záležitostí. Dále oceňuji správu listů. Je intuitivní a přehledně udělaná. Na druhém obrázku  vidíte seznam, který si jednoduše můžete uspořádat zvolením příslušného listu a jeho přetažením. Třídění těchto listů se nám projeví v horní liště. Pokud tedy dáte nějaký list zcela nahoru, vždy se vám při zapnutí GTasks zobrazí jako první. Aplikace také nabídne malý widget vašich úkolů. Buď si můžete pro widget vybrat nějaký z vašich listů, nebo všechny úkoly dohromady. Škoda je, že widget není skrolovací, uvidíte tak vždy  pouze omezený počet úkolů a pro celé zobrazení musíte otevřít celý GTasks.

GTasks list

Služba Google Task je jednoduchá a proto i tento program nijak neoplývá mnoha funkcemi. A ačkoliv toho moc neumí, přesto je perfektním klientem, který vám přinese vaše úkoly do telefonu. Navíc je na marketu zadarmo.

Výhody

  • Automatická synchronizace
  • Jednoduchost
  • Možnost nastavení připomínky u úkolu

Nevýhody

  • Absence češtiny
  • Jednoduchý widget

GR code GTasks

Michal Mátl
O Autorovi - Michal Mátl

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)