Velké shrnutí GoPro novinek: Dron, HERO5 a služba Plus

GoPro novinky

Společnost GoPro odhalila zajímavé produkty a služby, které mají mnohem více pomoci s celým procesem od nahrávání, přes editování, až po vydání videí. Pojďme se na ně podívat.

GoPro Karma: Skládací dron do batohu

Největším plusem tohoto nového dronu mají být kompaktní rozměry, to je způsobeno tím, že je skládací. Přesněji všechny čtyři vrtule a “podvozek” můžete složit. Ve výsledku je jeho velikost ve složeném stavu pouhých 36,5 x 24,4 x 8,9 cm. Váží jeden kilogram, takže na zádech moc znát nebude.

Telefon nebo tablet nebude potřeba

Nabízí také speciální ovladač s vlastní dotykovou obrazovkou, takže není potřeba telefon nebo tablet, jak je to u většiny konkurenčních zařízení. Ovladač připomíná herní přenosnou konzoli, nejvíce asi Nvidia Shield Portable.

gopro-karma

 

Natáčet se musí na HERO kamery

Kvalitu záběrů obstarají kamery HERO, podporovány jsou nové HERO5, HERO5 Session a starší HERO4. O stabilitu se postará tříosý stabilizátor, který půjde z dronu oddělat a přidělat na Karma Grip, který je taktéž v balení. Díky němu můžete mít stabilní obraz bez otřesů i na zemi, například při jízdě na kole.

Dron Karma bude dostupný již za měsíc, a to ve třech různých balení. Samotný dron bez kamery HERO5 vyjde na 799 dolarů, což je v přepočtu bez daně 19 300 korun. Verze s HERO5 vyjde na 1099 USD, to dělá po přepočtu 26 600 korun. Jako poslední je pak verze s kamerou HERO5 Session, která vyjde na 999 dolarů, v přepočtu 24 200 Kč. Poslední balení s HERO5 Session bude dostupné ale až na začátku příštího roku.

GoPro HERO5 + Karma: The Launch in 4K

GoPro HERO5 + Karma: The Launch in 4K

Kamery HERO5: Jednodušší nahrávání a podpora cloudu

GoPro HERO5: Evoluce na každém kroku

“Možnost automatického nahrávání fotografií a videí na účet GoPro Plus výrazně zjednoduší nahrávání, editování na cestách a také samotné sdílení. Mění se pro nás hodně a budeme na tom i nadále stavět,” řekl CEO společnosti GoPro Nicholas Woodman.

GoPro HERO5 nabízí nahrávání až 4K videa při 30 FPS, dvoupalcový dotykový displej a voděodolnost až do deseti metrů bez potřeby ochranného pouzdra. Pokud ale budete ve větší hloubce, nebo delší dobu ve vodě, stále se budou dát pouzdra pořídit.

Mírně se navýšila i baterie, která má nyní 1220 mAh. Potěší i přechod na USB-C, což je velký krok dopředu vzhledem k tomu, že HERO4 používá nepopulární USB mini. Další novinkou je podpora GPS, což rozšíří možnosti při vytváření záběrů, protože se bude moc přidat trasa, rychlost nebo výška. Dostupnost HERO5 se plánuje na 2. října, startovat bude s cenou 399 dolarů, což je po přepočtu zhruba 9 600 Kč.

gopro-hero5

 

GoPro HERO5 Session: Kostka s podporou 4K

Nové verze se dočkala také malá kamerka Session. Vypadá drobně, ale nově dokáže natáčet video ve 4K při 30 FPS. Kvůli své velikosti nemá plnohodnotný displej a ani více tlačítek. Budete se muset spolehnout na ovládání hlasem a jedno tlačítko. Stejně jako větší brácha, i Session je voděodolný do 10 metrů. Dostupný bude již 2. října za cenu 299 dolarů, po přepočtu tedy nějakých 7 200 Kč.

Služba GoPro Plus: Jednoduché nahrávání obsahu na internet

Samotné GoPro u nové služby tvrdí, že je stejně jednoduchá jak nabití kamery. A ono je to i v podstatě propojené, když začnete nabíjet kameru, začnou se automaticky nahrávat fotky a videa do cloudu. Samozřejmě musíte mít kameru připojenou k wifi, žádné LTE apod. kamery nemají. Po nahrání souborů je můžete hned upravit, například v aplikaci Quik, která video automaticky edituje podle vybrané hudby.

Quik – Free Video Editor for photos, clips, music
Quik – Free Video Editor for photos, clips, music

Na jeden účet může být uloženo až 35 hodin videa ve FullHD, nebo 62 500 fotek. Pokud máte natočené video ve 4K, tak se vám v cloudu automaticky převede na 1080p. Celá služba bude dostupná v USA již 2. října, další země se dočkají na začátku příštího roku.

Kolik to bude stát?

Po bezplatné zkušební době, si každý měsíc bude GoPro účtovat 4,99 dolarů. Na oplátku kromě samotného cloudu, dostanou uživatelé také přístup k větší hudební knihovně, ze které budou moct vybírat hudbu do videí, 20% slevu na příslušenství na GoPro.com, možnost koupit exkluzivní oblečení a prémiovou podporu.

Jak se vám líbí novinky od GoPro?

zdroj: tisková zpráva

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)