Google kupuje Urban Engines. Dočkáme se vylepšení Google Maps?

urban-engines

Google v současné době dokončil novou investici v podobě nákupu Urban Engines. Pokud vám firma Urban Engines nic neříká, tak se jedná o firmu shromažďující tvz. Big data o cestování a dopravě miliónů lidí. Na základě těchto dat se snaží zlepšovat dopravní nabídky v blízkém okolí ve spolupráci s místními vládami nebo podniky.

Urban Engines pro Google Maps

Touto akvizí se tedy Google dostává k poměrně cenným datům, jakým způsobem lidé cestují a využívají městské dopravy. Otázkou nyní je, jak se to bude snažit využít ve svém byznysu. Jako první možnost, která napadne asi každého, se jeví využití v Google Maps. Na druhou stranu už dnes Google dokáže uživatelům sdělit různé dopravní situace, díky akvizici v podobě aplikace Waze, která sdružuje dopravní informace přímo od uživatelů. Přeci jen se ale dá očekávat, že Urban Engines mohou Googlu nabídnou komplexnější řešení díky množství dat, které za dobu své působnosti nasbírali a zanalyzovali.

urban engines

Každopádně jsou to vše jen naše domněnky a až čas ukáže, co přesně Google sleduje tímto nákupem. Z oficiálního prohlášení přímo ze stránek Urban Engines se lze dočíst pouze to, že se obě společnosti těší, až budou moci společně spolupracovat a pomáhat organizacím pochopit, jak se svět pohybuje. Je to dosti obecné prohlášení a konkrétnějších plánů se teď bohužel nedočkáme, ale je víc než jasné, že se něco určitě chystá. Jinak by Google Urban Engines vůbec nekupoval. Každopádně my se už nemůžeme dočkat, která konkrétní vylepšení nám to přinese do našich mobilních telefonů.

Jaký je podle vás důvod této akvizice?

Zdroj: androidauthority.com.

Jan Vitásek
O Autorovi - Jan Vitásek

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)