Google ReCAPTCHA může být brzy minulostí

recaptcha

Pokud jste v poslední době používali internet, tak jste určitě narazili na ReCAPTCHA. Způsob, kterým se identifikujete, že nejste robot, ale člověk. Brzy by se mohlo stát, že již nebude potřeba žádná interakce a identifikace bude probíhat automaticky.

ReCAPTCHA už poběží jen na pozadí?

Nejprve to byly čísla a písmenka v různé kvalitě, které museli lidé správně opsat. Roboti takové věci ale začali obcházet, proto se postupně zvyšovala obtížnost, což se dostalo tak daleko, že i mnoho lidí nemohlo přečíst znaky. Google proto aktualizoval funkci, kdy stačilo jen odkliknout políčko, že nejste internetový robot. Technologie byla založená na pohybu kurzoru a rychlosti kliknutí. V případě podezření se pak musí vybrat různé obrázky podle zadání, jako například zakliknout všechny obrázky, na kterých je řeka.

b9xv

I to by ale měla být brzy minulost. Google představil neviditelnou ReCAPTCHU, která by již brzy měla fungovat. Společnost zatím neprozradila, jak přesně bude novinka fungovat, je ale pravděpodobné, že se bude používat vylepšená verze snímání kurzoru myši. Tak jako tak to vypadá, že otravné ověřování bude již brzy minulostí a ani si ho ve skutečnosti nevšimneme.

Vadí vám ReCAPTCHA v současné podobě?

Zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)