TOPlist

Google pracuje na notebooku s Androidem

chromebook-pixel-640×426

Operační systém Android se stal srdcem spousty mobilních přístrojů a cestu si našel také do jiných odvětví – hodinky, televize, fotoaparáty, herní konzole atp. Stále se však robotí systém neukázal na počítačové platformě v plné síle – existují pouze modifikované verze pro x86, ale do plné použitelnosti chybí daleko. Podle Digitimes by však mohl Google představit notebook, který by běžel na upravené verzi systému Android a přitom nezapadl do řady Chrome Booků. Nad vývojem tohoto mytického notebooku by měl stát nový šéf androidího oddělení Sundar Pichai, který vystřídal Andy Rubina.

chromebook-pixel-640x426

Prozatím si ani my v redakci neumíme příliš představit, jak by dosavadní mobilní systém mohl na notebooku fungovat. Pokud se ale objeví, bude jistě upraven a přizpůsoben požadavkům uživatelů notebooků. Je možné, že se o tomto produktu dozvíme již na Google I/O. Anebo se tohoto zařízení nedočkáme. Systém Android má ale dnes takové postavení, že by se do počítačů klidně vmísit mohl. Podle Digitimes by se měl tento přístroj objevit ve třetím či čtvrtém čtvrtletí tohoto roku. Jsme zvědavi.

zdroj: phandroid.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)