Google představil nové ikony aplikací Google Play

Google-Play-Store

Google oznámil změnu vzhledu ikon svých aplikací Google Play – nové ikonky dostanou konkrétně Filmy Play, Knihy Play, Hudba Play, Hry Play a Kiosek Play.

Nové ikony jsou, na rozdíl od těch dosavadních, designově konzistentní – každá aplikace má svou dominantní barvu (filmy červenou, hudba žlutou, hry zelenou, knihy modrou a kiosek fialovou), na rovnoramenném trojúhelníku je vyobrazen symbol dané sekce ve dvou příbuzných odstínech. Všechny ikony mají tedy stejný grafický styl, takže na první pohled vypadají podobně, přesto je každá z nich vcelku jednoznačně identifikovatelná.

Google představil nové ikony aplikací Google Play Google představil nové ikony aplikací Google Play

Kosmetickou změnou projde také ikona Obchodu Play, která se vyznačuje jasnějšími barvami a méně plastickým vyzněním. Jak se měnily ikony všech výše jmenovaných aplikací, můžete vidět na následující grafice, kde je velmi dobře patrná snaha o sjednocení.

Historický vývoj ikonek Google Play Historický vývoj ikonek Google Play

Kdy se dočkáme nových ikonek Google Play?

Co se týká samotných aplikací, zde Google neoznámil žádné zásadní změny – patrně se tak (alespoň prozatím) jedná pouze o výměnu ikonek. Podle oficiálního blogu přijdou nové ikony v příštích několika týdnech, což téměř jistě znamená vydání nových verzí aplikací formou aktualizace.

Co na nové ikony Google Play říkáte? Líbí se vám? Přinesou požadovaný efekt v podobě grafického sjednocení? Podělte se o své názory a myšlenky v komentářích pod tímto článkem!

Zdroje: Android Police, Android Official Blog, Android Authority, Android Central.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)