Google Pixel vs. Samsung Galaxy S7 vs. Honor 8 (srovnání výkonu)

google-pixel-vs-galaxy-s7

Protože v redakci jako jedni z prvních testujeme telefon Google Pixel, nemohli jsme si nechat ujít srovnání s jinými atraktivními telefony. Pojďme na test Google Pixel vs. Samsung Galaxy S7 vs. Honor 8 ve známých benchmarcích.

Google Pixel vs. Samsung Galaxy S7 vs. Honor 8

Jako pomocníky k testu jsme si přizvali dvojici atraktivních a známých telefonů. Samsung Galaxy S7 není třeba představovat a mnozí jej považují za dosavadního krále smartphonů s Androidem a možná i na světě. Naproti tomu Honor 8 je smartphonem za lidovou cenu, který toho ale nabídne opravdu hodně.

Výkonově by na tom měla být především dvojice Samsung Galaxy S7 a Google Pixel podobně – Samsung sází v evropské verzi na svůj osmijádrový Exynos 8890, zatímco Google Pixel přichází s rozšířenějším a osvědčeným Snapdragonem 821. Honor 8 stojí mírně v pozadí a používá rovněž „vlastní“ čip, konkrétně Kirin 950.

[aps_product_sz id=“412032″]

[aps_product_sz id=“382661″]

[aps_product_sz id=“400242″]

Google Pixel vs. Samsung Galaxy S7 vs. Honor 8 a benchmarky

Jednou z možností, jak otestovat výkon zařízení, jsou syntetické benchmarky. Jinými slovy aplikace, které dokážou pomocí sérií testů změřit výkon zařízení. A to jak po stránce výpočetního výkonu CPU, tak i grafických sil GPU. V našem testu jsme použili známý AnTuTu Benchmark a Geekbench.

Přestože jsou výsledky zajímavé a mnohé napoví, není dobré na ně 100% sázet. Již mnohokrát jsme byli svědky toho, kdy telefon s vyšším číslem v benchmarku měl následně nižší výkon ve hrách nebo méně plynulý běh systému. Výsledky proto vždy bereme jen jako orientační.

AnTuTu Benchmark Samsung S7 vs Honor 8 vs Google Pixel

AnTuTu Benchmark Samsung S7 vs Honor 8 vs Google Pixel

Geekbench Samsung S7 vs Honor 8 vs Google Pixel

Geekbench Samsung S7 vs Honor 8 vs Google Pixel

Jak to celé dopadlo?

Výsledky již sami vidíte v předchozích videích, pojďme si je tedy shrnout. V testu AnTuTu dopadly telefony následovně:

  • Google Pixel – 136 581 bodů
  • Samsung Galaxy S7 – 122 745 bodů
  • Honor 8 – 82 204 bodů

Google Pixel s čipem Snapdragon 821 v AnTuTu vítězí. Rozdíl mezi Samsung Galaxy S7 ale není velký a rozdíl +- 10 000 bodů je občas i podle nálady přístroje (v testu Galaxy S7 vs. iPhone 7 měl totiž tento telefon 135 tisíc bodů). Honor 8 už pak stojí opodál, a to docela výrazně.

V Geekbench se ovšem karta obrací a Google Pixel ztrácí. Vypadá to, že čipu od Qualcommu tento nástroj příliš nesedí. Vítězem je zde Samsung Galaxy S7, v testu více vláken však Honor 8 dosáhl více bodů než Google Pixel.

  • Samsung Galaxy S7 – 1860/5183 bodů
  • Google Pixel – 1575/3933 bodů
  • Honor 8 – 1445/4940 bodů

Co říkáte na výsledky testu Google Pixel vs. Samsung Galaxy S7 vs. Honor 8?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (28)