TOPlist

Google Pixel telefony mají na zádech magnet. Plánují se chytrá pouzdra?

Google Pixel telefony mají magnet

Magnety v telefonu jsou vždycky super, protože značí možnost dalších funkcí, které může telefon dostat. Mezi takové zařízení s „magnetem“ patří i Google Pixel telefony. Do budoucna by tak mohla přijít speciální pouzdra.

Google Pixel telefony mají „magnet“ díky HTC?

Jeden z průkopníků chytrých pouzder, tzv. Dot View je HTC, které jej odhalilo již u HTC One M8. Pomocí Dot View můžete vidět díky malým otvorům v krytu důležité informace, jako volání, notifikace, budík apod. A jelikož si Google nechává Pixel telefony vyrábět u HTC, možná vznikla nějaká dohoda z důvodu, že tchajwanská společnost již má zkušenosti s tvorbou takových telefonů.

#htchelp HTC Dot View: Answer calls without opening the case

#htchelp HTC Dot View: Answer calls without opening the case

Samotný magnet není nikde uveden ve specifikacích, ani při představování o této funkci nikde nebylo nic řečeno. Magnetické pole je umístěno kolem loga “G” na zadní straně telefonu. Zajímavé také je, jak tyto „magnety“ fungují, nejedná se jen totiž o nějaký kus magnetu, který byl vložen za kryt telefonu.

Přímo HTC používá implementaci, kterou nazývá Reed Switch. Jedná se o malou dvojici elektrických kontaktů uzavřených ve skleněné trubici. A pokud se dovnitř zavede magnetické pole, kontakty změní své chování, buď omezí proud, nebo jej naopak přidají.

Aktualizováno: Jedná se vlastně Hallův článek, který se používá k měření magnetického pole, využívá se například u tzv. Flip pouzder.

Jak to vidíte vy, líbí se vám chytré pouzdro Dot View?

Zdroj: androidauthority.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)