TOPlist

Co jste o nových telefonech Google Pixel možná nevěděli

google-pixel-uvod

Představení Google Pixel telefonů proběhlo na tiskové konferenci. Jak už ale bývá zvykem, na pódiu není čas na všechno a mnoho zajímavostí se tak dozvíme až po skončení akce. Podobně tomu bylo i u Pixelů. Připravili jsme několik informací, které v prvotním humbuku mohly zapadnout.

Google Pixel: Mono reproduktor, modrá barva, nebo USB 3.0

I když se na první pohled může zdát, že mají Pixel telefony stereo zvuk, protože na spodní straně jsou dvě mřížky. Navíc stereo zvuk měl už Nexus 6P. Pixel telefony mají pouze mono reproduktor, i když podle prvních informací, má být hodně hlasitý.

Google netradičně představil kromě klasických barev, i jednu ne moc častou. Při prezentování bylo uvedeno, že modré Pixely budou exkluzivní pouze pro USA. Tam už jsou mimochodem vyprodané. Zaměstnanec Googlu ale potvrdil přímo po akci, že se modrá barva chystá později i do dalších zemí.

USB-C už vídáme v telefonech více a více, nicméně často nepodporují přenos USB 3.0. To naštěstí Pixel telefony budou umět. Co už ale podporovat nebudou, je HDMI a Miracast. Jediná možnost, jak dostat obraz z telefonu do televize bude přes Chromecast.

[aps_product_sz id=“412032″]

[aps_product_sz id=“412031″]

Další zajímavé fakty a informace:

  • Verze s 32 GB pamětí má celkem jen 23 GB volného místa, které může uživatel použít po vybalení z krabice.
  • Aplikace pro focení prošla výraznými změnami a dostala mnoho nových funkcí.
  • Pomocí čtečky otisku prstů na zadní straně můžete přetáhnutím prstu směrem dolů otevírat notifikace.
  • V balení nenajdete žádná sluchátka. Přibalen ale bude speciální konektor, přes který budete moct velmi rychle převést data z iPhonů do Pixelů.
  • Operačním systémem bude už rovnou Android 7.1. Všechno, co bude mít nového, můžete nalézt v našem článku.
  • Po tiskové konferenci také Google potvrdil, že se definitivně nechystá již žádné zařízení z modelové řady Nexus.
  • Pixel Launcher a integrace Google asistenta bude nějakou chvíli časově exkluzivní pro Pixel telefony, v budoucnu se to ale určitě dostanou i na další zařízení.
  • Telefon byl kompletně vytvořen designéry a inženýry Googlu. HTC se stará pouze o jejich výrobu.
  • Co se týče voděodolnosti, Google po akci potvrdil, že mají telefony stupeň kryti IP53. Což znamená, že Pixel bude chráněn částečně proti prachu a vodní tříšti, takže déšť by měl přežít, silnější proud vody nebo ponoření už je pro telefon smrtící.
  • Na úplný závěr menší náhled do budoucnosti. Google měl údajně podle serveru Bloomberg potvrdit, že se chystá vývoj vlastního procesoru, který by měl pohánět budoucí Pixel zařízení.

Jak si vedou Pixely v porovnání s iPhony nebo Nexusy?

Která funkce se vám na Google Pixel telefonech líbí nejvíce?

zdroje: androidbeat.com, androidpolice.com, theverge.com, reddit.com, bloomberg.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)