Google otevřel sekci Filmy v Obchodě Play pro Česko a Slovensko!

filmy_ico

Google dnes konečně otevřel sekci Filmy (Movies) v Obchodě Play (Google Play Store) pro Českou republiku. Kromě naší země zpřístupnil tuto sekci také uživatelům na sousedním Slovensku a dalších devatenácti zemích z celého světa (Albánie, Argentina, Arménie, Ázerbajdžán, Bělorusko, Chorvatsko, Estonsko, Kazachstán, Kyrgyzstán, Laos, Litva, Lotyšsko, Moldavsko, Polsko, Řecko, Tádžikistán, Thajsko, Turkmenistán a Uzbekistán).

Celkem jsou tak filmy skrze Obchod Play dostupné ve více než devadesáti zemích. Pro srovnání: na konkurenční platformě iOS mohou filmy nakupovat uživatelé ve 102 zemích.

Při otevření Obchodu Play na mobilním telefonu musí uživatelé nejprve schválit aktualizované Smluvní podmínky služby Google Play, poté se jim v nabídce objeví nová (červená) položka Filmy.

Nejprodávanější tituly se pohybují s cenou mezi 80 a 500 korunami, což není právě málo. Vybrané tituly lze buď zakoupit, nebo pouze zapůjčit za výhodnější cenu (přehrávání je nutné zahájit do 30 dnů a na zhlédnutí máte následujících 48 hodin).

Výsledná cenovka se odvíjí od požadované kvality, v níž bude film stahován. K dispozici jsou jak dabované filmy, tak také verze v původním znění s titulky. Pro jistotu připomínáme, že k nákupu, půjčování, ukládání a přehrávání filmů z Obchodu Play je nutné nainstalovat aplikaci Google Play Movies & TV.

Google TV
Google TV

Kromě filmů otevřel Google přístup ke knihám pro dalších jedenáct zemí: Bolívie, Dominikánská republika, Ekvádor, El Salvador, Guatemala, Honduras, Kostarika, Nikaragua, Panama, Paraguay a Uruguay.

Jak hodnotíte otevření sekce Filmy v Obchodě Play pro Česko a Slovensko? Co si myslíte o cenové politice – nastavil Google ceny příliš vysoko, nebo je považujete za adekvátní?

Zdroje: Android Police, Android Central, Country availability for apps & digital content, AndroidOS.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (50)