TOPlist

Zobrazila se vám výzva k obnovení hesla Google? Nejste sami

obnoveni_hesla_google_ico3

Pamatujete si ještě tmavé grafické rozhraní Androidu „Holo UI?“ Jak snadné bylo ho zapomenout, že? Kombinaci černé, šedé a modré barvy nahradily bílá, červená, modrá a další pozitivní odstíny. Zavzpomínat na starý vzhled systémového prostředí nyní mohou někteří uživatelé, kterým se při vstupu do Obchodu Play zobrazila výzva k obnovení hesla Google.

Obnovení hesla Google v provedení „Holo“

Server Android Police informuje, že některým uživatelům s operačním systémem Android 6.0 či 6.0.1 se na různých telefonech a tabletech zobrazil dialog pro „Obnovení hesla Google,“ provedený ve starém stylu „Holo UI,“ tedy s černým pozadím, modrým nadpisem a bílým respektive šedým textem.

Výzva k obnovení hesla Google Výzva k obnovení hesla Google

V naší redakci jsme se však s identickým požadavkem setkali i na zařízeních s Androidem 5.x Lollipop – konkrétně například na Sony Xperia Z3 se systémem verze 5.1.1. Dialog se přitom ukazuje v okamžiku, kdy uživatel hodlá stáhnout z Obchodu Play novou aplikaci, nebo provést aktualizaci.

Ať už je záměr Googlu jakýkoli, nestandardní grafické provedení tohoto okna určitě není vhodné – může v uživateli budit oprávněné otázky, zda se nejedná o nějakou chytře maskovanou reklamu či škodlivou aplikaci.

Některým uživatelům se toto okno ukazuje jen sporadicky, nicméně dalším podezřele působícím faktorem je, že pokud se uživatel rozhodne nastavit si alternativní e-mailovou adresu pro případ ztráty přihlašovacích údajů, často skončí na chybové hlášce „Tato země není povolena,“ jako se to stalo našemu redaktorovi Danielu Machovi. Alternativní e-mail tak není akceptován s poněkud paradoxním vysvětlení, že země není povolena – to je samo o sobě poněkud zvláštní.

Aktuálně není znám jiný způsob, jak se zbavit této otravné výzvy k obnovení hesla Google, než zadat požadované údaje. Pak nezbývá než doufat, že to bude Obchodu Play stačit.

A jak jsou na tom naši čtenáři? Zobrazila se i vám výzva k obnovení hesla Google? Podělte se o své zkušenosti v diskuzi pod tímto článkem.

Zdroje: Android Police, Tim Glaraton.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)