Chytré karty Google (Google Now) otevírají podporu více než 70 aplikacím

google_now_icp

V lednu tohoto roku Google oznámil otevření podpory pro čtyřicet aplikací třetích stran (jako jsou Runtastic, Zillow, Waze, Pandora, Shazam, Lyft, eBay a další) ve svém kontextovém asistentovi Google Now (v české mutaci jako Chytré karty Google). Ačkoli se jednalo jen o omezený počet vybraných programů, byla to pozitivní zpráva, neboť znamenala první veřejně viditelné kroky vedoucí směrem ke zpřístupnění Google Now uživatelsky oblíbeným aplikacím (psali jsme o tom v aktualitě Google integroval do Chytrých karet (Google Now) 40 aplikací).

Tím samozřejmě proces integrace programů a Chytrých karet neskončil – včera Google ohlásil, že na seznamu přibylo dalších sedmdesát podporovaných aplikací. Patří mezi ně třeba Circa News, Sleep as Android, Komoot a Wunderlist. Připomeňme, že smyslem Google Now je přinášet uživateli informace ve správný čas, aniž by se na ně musel zeptat. Uživatel tak ve formě karet dostává nejrůznější novinky a údaje, které by mohly být aktuální s ohledem na denní dobu, místo a jeho zájmy.

Podle oficiální zprávy tak s Google Now budete moci (za předpokladu, že se nacházíte v USA):

  • Zjistit nejnovější zprávy o následcích zemětřesení v Nepálu z ABC News, Circa, nebo Feedly.
  • Sledovat, kdy vám přivezou jídlo, objednané přes Eat24, nebo se nechat inspirovat kuchařskými recepty z Allrecipes.
  • Sledovat dosahování svých sportovních cílů v aplikacích RunKeeper, Jawbone nebo Adidas.
  • Pokud jste na večeři, stačí klepnout na příslušné kartě a zaplatit svůj účet s OpenTable.
  • Hledáte dobrý seznam skladeb na páteční večer? Karty vám na základě vašich preferencí doporučí playlisty a stanice ze služeb Spotify, TuneIn nebo YouTube.
Chytré karty Google (Google Now) otevírají podporu více než 70 aplikacím Chytré karty Google (Google Now) otevírají podporu více než 70 aplikacím

Chcete-li vyzkoušet nové karty v praxi, budete potřebovat nejnovější aktualizaci Google Now a trochu trpělivosti. Google tvrdí, že nové integrace budou uvolňovány „v průběhu několika příštích týdnů.“

Google
Google

Jestliže na aktualizaci čekat nechcete, můžete si stáhnout instalační balíček poslední verze Google Now sami. Pro jeho instalaci ale budete muset v systémovém nastavení povolit instalaci aplikací ze zdrojů třetích stran.

Seznam aplikací, podporovaných Google Now

Seznam aplikací, které umí či v nejbližší době budou umět spolupracovat s Chytrými kartami Google, vypadá ke 29. dubnu následovně:

Zdroje: Android Police, Google Now integrations, Google Inside Search, Android Authority, Android and Me, Phandroid, Android Central.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)