Google dokáže jednoduše a rychle vymazat nežádoucí objekty z fotografie

nezadouci objekty

Určitě jste se s tím setkali také. Vrátíte se z dovolené, díváte se na své fotografie a na některých vidíte, že se vám úplně nepovedly. A to například tím, že jsou na nich tzv. nežádoucí objekty, jako jsou sloupy, velké kameny, plot atd. S trochou umění jdou tyto věci samozřejmě odstranit přes programy v počítači, což rozhodně není pro každého. Pro ty, kteří nevládnou obrázkovými editory, má Google řešení – speciální algoritmus, který se pravděpodobně brzy objeví v Google Photos.

Nežádoucí objekty půjdou rychle a jednoduše odstranit

Jedna z nejzajímavějších věcí, o které mluvil šéf Googlu Sundar Pichai, je právě tato novinka pro rozpoznávání obrázků a fotek. Google značně pokročil v tom, aby stroj dokázal pochopit jednotlivé části fotek. Co se díky tomu může dělat, ukázal vzápětí.

 

Společnost ukázala fotku dítěte, které hraje baseball. Fotografie má ale jeden problém, je pořízena za plotem, což ve výsledku kazí dojem. S pomocí nové technologie, se dá během dvou kliknutí celého plotu zbavit a nemusíte mít přitom žádné grafické znalosti. Vše se udělá automaticky.

Pokud tato technologie bude fungovat tak dobře, jak ukázal Google na prezentaci, tak věříme, že se stane jednou z nejoblíbenějších novinek, které jsme na I/O 2017 mohli vidět. Prozatím není jasné kdy a kde se tato funkce objeví, velmi pravděpodobně to ale bude ve službě Google Fotky.

Co říkáte na tuto novinku?

Zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)