TOPlist

Google Navigace funguje v Česku!

google-maps-new-interface1

Zatím se sice jedná o informaci, která nebyla oficiálně potvrzena žádným zdrojem blízkým Googlu, nicméně ověřili jsme ji v praxi a můžeme se s vámi podělit o radostnou novinu: Navigace Google na Android telefonech ode dneška od 2:00 hodin plnohodnotně funguje i na území České republiky!

Aktualizováno: podle informace slovenského čtenáře na Slovensku Navigace nadále nefunguje resp. není Googlem povolená.

Další informace připravujeme.

Navigace Google už funguje v Česku

Navigace Google už funguje v Česku

Aktualizováno: pokud byste zatoužili po poměrně kvalitně česky mluvící hlasové navigaci, doporučujeme (úspěšně vyzkoušený) SVOX Classic Text To Speech Engine společně s českým hlasem „Iveta.“ SVOX je k dispozici zdarma, hlas pak přijde na cca 52 Kč. Podrobný postup konfigurace najdete ve článku Michala Mátla Nechte si předčítat knihy.

Poznámka: hlasová navigace je – například ve srovnání se Sygicem – poměrně dost upovídaná, což ale není na škodu. Diktuje nejen „odbočte vpravo,“ ale je-li to možné, zpravidla říká i název ulice, do které máte jet.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (117)