TOPlist

Další vývojářský náhled Androidu N, finále se blíží

android nougat

V rámci letošní vývojářské konference Google I/O 2016 uvolnil internetový gigant třetí vývojářský náhled nejnovější verze svého mobilního operačního systému Android N. Neuplynul však ani celý měsíc a už tu máme další, v pořadí již čtvrtou verzi vývojářského náhledu Androidu N. Jaké novinky přináší?

Radost budou mít vývojáři aplikací

To hlavní, co nejnovější developer preview Androidu N přináší, je nové a hlavně finální SDK a API. To ocení hlavně vývojáři aplikací, kteří nyní konečně mohou začít testovat, zda budou jejich výtvory plně funkční i na konečné verzi Androidu N. Vedle toho mohou vývojáři do svých aplikací zahrnout také podporu novinek z Androidu N, jakými jsou například podpora práce s více aplikacemi na rozdělené obrazovce nebo vylepšené přímé odpovědi na notifikace. Zatím jedinou, na první pohled viditelnou změnou je pak pouze jiná animace průběhu instalace kdy byl známý zelený robot nahrazen jakýmsi pulzujícím kruhem.

installing

Čtvrtý vývojářský náhled nového Androidu je dostupný pro zařízení Motorola Nexus 6, LG Nexus 5X, Huawei Nexus 6P, HTC Nexus 9, Google Pixel C, Sony Xperia Z3 a vybrané telefony z programu Android One. Pokud máte na některém z uvedených zařízení nainstalovánu předchozí verzi vývojářského náhledu, měla by se vám během několika dní objevit notifikace upozorňující na stažení OTA aktualizace. Pokud ovšem ve vašem zařízení Android N nemáte a přesto jej chcete vyzkoušet, naleznete jej na stránkách Android Beta programu.

Máte na svém zařízení nainstalován vývojářský náhled Androidu N?

Zdroj: GSMArena.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)