Google potvrzuje: vyprodaný modrý Pixel se vrátí do prodeje

google_pixel_ico

4. října byly představeny nové telefony Google Pixel a Pixel XL. Kromě černé a stříbrné varianty byla k dispozici také limitovaná edice „Really Blue“. Modrý Pixel očividně zaujal, neboť po spuštění prodejů byl vyprodán doslova během několika hodin. Dlouho se pak spekulovalo, zda se tato verze ještě vrátí, nebo nikoli. Mnozí spekulovali, že vyprodáním první vlny zásob modrá varianta definitivně skončila.

Černý, stříbrný a modrý Pixel Černý, stříbrný a modrý Pixel

Modrý Pixel ještě bude možné koupit

Server Android Police oslovil s otázkou na dostupnost modré varianty přímo Google. Tiskový mluvčí v odpovědi uvedl, že společnost plánuje doplnění zásob telefonu v této barvě. Vyzval také zájemce, aby použili funkci pořadníku („waitlist“) v Google Store, díky které dostanou upozornění v okamžiku, kdy bude modrý Pixel opět dostupný. Lze předpokládat, že produkt se v nabídce objeví bez předchozího upozornění a tradičně bude platit, že „kdo dřív přijde, ten dřív mele“. K vyprodání zásob tak patrně dojde opět velice rychle, možná během několika minut. Samozřejmě záleží především na tom, kolik kusů bude k dispozici.

Ačkoli je tedy Pixel ve verzi „Really Blue“ limitovanou edicí, prvním výprodejem zjevně onen „limit“ vyčerpán nebyl. Google přitom nikde oficiálně neprezentoval, kolik telefonů v rámci této „limitovky“ nechá vyrobit. Zásadním omezením pro české uživatele však je, že tato edice je určena pouze zákazníkům v USA, nicméně možná se to s dalším naskladněním změní. Detaily, jako datum zahájení nebo kolik kusů bude k dispozici, zatím nebyly odhaleny.

Vypadá to, že modrá se poslední dobou v segmentu mobilních telefonů dostává do módy. Původně přišel s „korálově modrou“ Samsung u svého modelu Note 7. Po zastavení výroby z důvodu samovznícení se rozhodl nabídnout v tomto provedení model Galaxy S7 Edge (psali jsme ve článku Samsung přináší korálově modrý Galaxy S7 Edge aneb „Modrá je dobrá“).

Korálově modrý Samsung Galaxy S7 Edge Korálově modrý Samsung Galaxy S7 Edge

Líbí se vám modrý Pixel? Pokud by u nás byly dostupné všechny varianty, vybrali byste si právě tuto? Dejte nám vědět, které barevné provedení se vám líbí nejvíc!

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com, androidauthority.com, androidheadlines.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)