Google s Mattelem přináší View-Master, headset pro virtuální realitu

view-master titulka

Google Cardboard pravděpodobně netřeba představovat. Tento velmi levný headset pro virtuální realitu původně působil trochu jako vtip, nicméně nakonec se těší poměrně slušné oblibě po celém světě a výrazně se zasadil o zpopularizování virtuální reality. Nyní Google spojuje síly se společností Mattel, jakožto známým výrobcem hraček, a chystá se na trh uvést View-Master, jakožto jakousi plastovou obdobu kartonového Cardboardu.

view-master 1

View-Master funguje velmi podobně jako Cardboard. Stejně jako u Cardboardu je i zde potřeba vložit do headsetu chytrý telefon a následně se vám za pomoci nainstalovaných aplikací bude promítat obraz skrze čočky k docílení 3D pohledu. View-Master bude pochopitelně fungovat s aplikacemi, původně určenými pro Cardboard, Mattel však hodlá přijít také s vlastním obsahem. Obsah bude sice možno nainstalovat a spustit bez zakoupení, ale v prodeji budou i jakési „spouštěče“ v podobě jakýchsi plastových kotoučů. Mattel tím cílí na děti, které by si z nich mohly udělat sběratelské předměty.

View-Master® Sizzle

View-Master® Sizzle

View-Master však není určen pouze dětem, používat jej tak mohou také dospělí jakožto kvalitnější a odolnější náhradu za Cardboard. View-Master by mělo být možno zakoupit od letošního podzimu za cenu 29,99$ (cca 730 Kč). Plastové kotouče pak mají stát polovinu, čili 14,99$ (cca 365 Kč). Kvalitní kopie Cardboardu z Číny se cenou pohybuje okolo 200 – 250 Kč.

Co na View-Master říkáte? Připlatili byste si za něj, nebo byste si vystačili s Cardboardem?

Zdroj: AndroidPolice.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)