TOPlist

Google Mapy: nově zajímavá místa v okolí i pro pěší

Google Mapy

Již nějakou dobu nám aplikace Google Mapy umožňuje zobrazení zajímavých míst v okolí naší trasy. Toto tvrzení však doposud platilo pouze pro jedince, kteří cestovali pomocí automobilu. Nově se má vše změnit, neboť Google přináší další aktualizaci populární aplikace. Ta mimo jiné přinese také možnost zobrazení zajímavých bodů v případě, že cestujeme pěšky nebo na kole.

Google Mapy přicházejí s verzí 9.26

V nové verzi s číselným označením 9.26 tak odpadá nutnost složitého hledání určitých míst. Nově totiž postačí zvolit požadovaný druh zařízení (např. dobrá restaurace) nebo zajímavého místa a aplikace nám je v průběhu cesty bude pohodlně zobrazovat na mapě.

Samotná aktualizace s sebou přinesla také několik dalších užitečných změn. Jak již bývá zvykem, na řadu přišlo vylepšení menších i větších chyb a celkové stabilizace běhu Google Map aplikace. Vedle opravy těchto problémů, prošlo procesem inovace také hlasové ovládání za pomoci známého příkazu „Ok Google“, díky němuž nebudeme muset tak často ovládat displej manuálně a můžeme se plně soustředit na naší jízdu. Nakonec prošlo mírnou změnou také nastavení oblíbených míst, jejichž správa bude o poznání snazší, než tomu bylo doposud. Jak je z předchozích řádků patrné, nejedná se o žádný revoluční update, svůj smysl však rozhodně má a vyplatí se jej nainstalovat.

Google Maps
Google Maps

Jak vnímáte novinky v Google Mapách? Ocenili byste i něco jiného?

Zdroj: androidauthority.com

Kuba Drhlík
O Autorovi - Kuba Drhlík

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)