TOPlist

Google Kalendář získává aktualizaci, pomůže vám s hledáním volného času

pripominky_kalendar_google_ico

Zhruba před čtyřmi měsíci si většina z nás stanovila za cíl na dalších 12 měsíců shodit nějaké to kilo, víc sportovat nebo trávit více času s rodinou. Protože je člověk od přírody tvor hledající odpočinek, asi jste si na vaše předsevzetí moc chuti ani času nenašli a řekli, že to třeba vyjde další rok. I samotný Google si uvědomil, jaký je „nedostatek“ času špatný a že je obtížné hledat ve svých rozvrzích skulinky, tak do svého kalendáře přidal funkci, jež by vám měla s hledání volných mezer výrazně pomoci.

Google Kalendář: Stanovení cíle a hledání volného času

S nejnovější aktualizací aplikace Google Kalendář přichází i nová funkce zmiňovaná v úvodu. Pro její aktivování je třeba v prostředí aplikace kliknout na tlačítko plus vpravo dole, jímž obvykle přidáváte události a upomínky, ale nově zde můžete přidat i třetí činnost – cíl. Pro vytvoření cíle musíte nejprve vybrat, jestli chcete sportovat, něco se naučit, trávit čas s přáteli, vytvořit si čas na sebe nebo si něco nalánovat. Potom už zvolíte typ aktivity, jak často se jí budete věnovat, jak dlouho to bude trvat a jestli raději zaměstnáváte své tělo ráno, v poledne či večer. Vše ostatní už vyřeší aplikace samotná. Najde vám v harmonogramu dne prázdné místo, zaplní ho zvolenou činností a včas vás na ni upozorní. Pokud ji z jakéhokoliv důvodu nestíháte, můžete ji odložit a aplikace vám ji přesune na jiný čas, abyste ji nezameškali. Stejnou akci udělá, když v čase této volnočasové aktivity vytvoříte jinou událost, jež má nad sportem či rodinou vyšší důležitost.

Material design a mazání událostí

Asi nemá cenu opakovat, že je nová funkce provedena v material designu a je plná obrázků a barev. Pokud v žádné sekci nenajdete aktivitu, jíž se chcete věnovat, například „jít s rodinou na houby“, stačí to napsat při jejím výběru. Nová funkce jen hledá volný čas, na názvu činnosti jí tolik nezáleží. Pokud se tedy plánujete učit cizí jazyk, učitele vám nezajistí, ale to je snad jasné. Vytvořené plánování jde najednou celé smazat, ale můžete smazat i pouze jednu událost.

Mezi největší nevýhody patří nevědomost aplikace, pokud si do ní nezapisujete obvyklé činnosti (práce, koníčky, sledování televize atd.), může se stát, že vám budou některé události kolidovat, ale stále tu máte možnost odsunutí navrhnuté činnosti na jiný den nebo čas.

Plánujete novou funkci využívat nebo se spokojíte s dosavadním rytmem života?

Zdroj: Androidcommunity.com

Jaromír Šolc
O Autorovi - Jaromír Šolc

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)