Chytrý reproduktor Google Home může nyní používat až 6 lidí

Google Home

Pro chytrý reproduktor Google Home byla přichystána nová podstatná aktualizace. Díky ní jej bude moc používat až šest lidí a nebude se muset pořád přepínat.

Google Home se může učit hlasy až šesti lidí zároveň

Používání Google Home ve více lidech nebylo doposud příliš dobře provedené. To znamená, že už odpadá například situace, kdy jste mohli slyšet naplánované schůzky vašeho spolubydlícího. Způsob, jak se umělá inteligence učí rozeznávat odlišné hlasy zní poměrně jednoduše.

Carpool | Google Home now supports multiple users

Carpool | Google Home now supports multiple users

Reproduktor vás požádá, abyste řekli OK Google a Hey Google. Z těchto krátkých slov pak dokáže neuronová síť detekovat klíčové znaky v hlase každého člověka, podle kterých pak dokáže reproduktor, kdo na něj mluví.

Nová funkce se spouští v těchto dnech v USA, poté bude následovat do dalších zemí. Jedinou podmínkou je pak mít nainstalovanou poslední aktualizaci Google Home aplikace. S dostupností reproduktoru v České republice a případnou podporou českého jazyka to zatím stále vypadá bledě, nicméně i tak se jedná o významný skok u používání chytré domácnosti.

Jaká další funkce, kromě podpory češtiny, vám v chytrém reproduktoru chybí?

Zdroj: theverge.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)