Google uvolnil své Hodiny do Obchodu Play

hodiny_ico

Google včera uvolnil do Obchodu Play svou aplikaci Hodiny, čímž umožnil nejen její rychlejší aktualizaci, která tak není závislá na updatu systému, ale také ji poskytl ke stažení komukoli, kdo má o tento program zájem. Ještě nedávno byly přitom Hodiny součástí systému Android.

Google tak pokračuje ve své snaze oddělit aplikace od systému, což je užitečné zejména s ohledem na případné aktualizace, které dosud probíhaly jen při updatu systému. Kromě poskytnutí do Obchodu Play přidal Google také další funkce, související s podporou Android Wear.

Jako hlavní funkce a schopnosti jsou v Obchodě Play prezentovány:

  • Užijte si v zařízení Android hodinky se vzhledem Material Design navržené společností Google.
  • Nastavujte budíky, přidávejte časovače a spouštějte stopky.
  • Přidejte si oblíbená města na panel Světové hodiny.
  • Připojte se k aplikaci Android Wear a odložte nebo zrušte budíky nastavené v hodinkách.

Součástí aplikace je také několik widgetů, které si můžete umístit na domovskou obrazovku.

Aplikace má dosud na svém kontě něco přes deset tisíc stažení a může se pochlubit průměrnou známkou 4,0. 6,6 MB velký instalační balíček lze použít na zařízeních s Androidem 4.4 a novějším. V oficiálním repozitáři je dostupná verze 4.0.1, shodná s tou, která je součástí testovacího vývojářského sestavení Androidu M. Musíme ale upozornit, že na některých ROMkách a telefonech zaznamenali uživatelé problémy se spuštěním aplikace.

Clock
Clock

Zdroj: Android Central, Droid Life, Green Bot, Android Police, PC World, Talk Android.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)