TOPlist

Google spouští Hangouts jako samostatnou webovou aplikaci

hangouts_web

Zatímco Facebook spustil svůj komunikační nástroj Messenger jako samostatnou webovou aplikaci na doméně Messenger.com již v dubnu tohoto roku (viz Facebook spouští webovou verzi Messengeru), Google svůj Hangouts provozoval pouze v rámci dalších webových služeb, jako jsou Gmail, Inbox či Google+. Klienta Hangouts bylo možné také doinstalovat jako doplněk či aplikaci webového prohlížeče Google Chrome.

V noci na dnešek přibyl k výše uvedeným další způsob, jak komunikovat s přáteli skrze Hangouts: samostatná webová aplikace na adrese hangouts.google.com.

Google spouští Hangouts jako samostatnou webovou aplikaci Google spouští Hangouts jako samostatnou webovou aplikaci

Po prvním přihlášení čeká na uživatele krátká prezentace vlastností, schopností a funkcí webových Hangouts:

  • Napište jednomu kamarádovi nebo zahajte skupinovou konverzaci. Psát si můžete jen s jedním kamarádem nebo s celou partou – ve skupinové konverzaci může být až 100 lidí. Ještě lépe se vyjádříte pomocí fotek, map, ikon emodži, nálepek a obrázků GIF.
  • Spojte se kdykoli s ostatními pomocí hlasových hovorů a videohovorů. Libovolnou konverzaci můžete jediným klepnutím převést na videohovor. Povídat si můžete mezi čtyřma očima nebo pozvat další přátele do skupinového hovoru až pro 10 lidí.
  • Zůstaňte synchronizovaní na všech svých zařízeních. Konverzace se synchronizují na všech vašich zařízeních, takže v nich můžete pokračovat, ať už jste kdekoli. Spojte se s přáteli na zařízeních Android a iOS i na webu.

Prostředí není pro Google právě typické a do určité míry připomíná rysy vyhledávače Bing. Po levé straně je sloupec s možností zobrazení kontaktů či konverzací. Poklepáním se otevírá konverzace, která bohužel (na rozdíl od praktičtějšího pojetí Facebook Messengeru) probíhá i nadále ve stísněných oknech situovaných při dolní hraně obrazovky. Samozřejmě je možné účastnit se více konverzací najednou.

Skrze tlačítka a postranní nabídku lze přepínat mezi kontakty, konverzacemi a telefonickými hovory. V postranní nabídce najdou uživatelé navíc odkazy pro stažení Hangouts pro Android, iOS, Chrome.

Proti dosavadnímu pojetí se tak webová aplikace Hangouts liší tím, že komunikace neprobíhá na pozadí e-mailové schránky ani sociální sítě, ale pravidelně se měnícím obrázku.

Samostatná webová aplikace Hangouts jako další cesta

Vývojářka Jordanna Chord k nové webové aplikaci Hangouts uvedla: „Dnes přicházíme s dalším způsobem, jak využívat Hangouts. Z našich nových stránek můžete využívat všechny výhody Hangouts v prohlížeči, spolu s inspirativním obrazem po celý den. Vyzkoušejte to a dejte nám vědět, co si myslíte.“

Co říkáte na novou webovou aplikaci Hangouts? Vyhovuje vašim potřebám a budete ji používat? Podělte se o své dojmy a názory v diskuzi pod tímto článkem!

Zdroje: Android Police, Android Central.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)