Příští generace Google Glass možná bude používat AAA baterie

google_glass_aaa_ico

Pamatujete si, jaký ohlas měly skoro tři roky zpátky chytré brýle Google Glass? Úvodní nadšení však postupně vyprchalo a i na našem portále se o tomto produktu psalo naposledy v listopadu loňského roku, a to ještě jen v souvislosti se spekulací kolem designu. Od té doby se po tomto „výkřiku moderní techniky“ slehla zem.

Zatímco se chýlíme do konce třetí čtvrtiny roku 2016, inženýři Googlu pracují na návrhu příští generace chytrých brýlí. Soudíme tak z podané patentové přihlášky, podle které by Google Glass chystané generace mohly používat vyměnitelné baterie typu AAA. Dle materiálu má prostor pro baterie doplnit dotekovou plošku na straně brýlí. Zatímco doteková ploška má být zabudována do pravé nožičky na úrovni spánku, baterie mají být uloženy na jejím konci, tedy za uchem (na obrázku je tento prostor označen číslem 80).

Obrázek Google Glass v patentové přihlášce Obrázek Google Glass v patentové přihlášce

Google Glass na AAA, AA, nebo 9V baterii?

V přihlášce se konkrétně píše: „Pouzdro sluchátka má být uspořádáno tak, aby bylo schopné pojmout více různých typů akumulátorů, jako jsou AAA, AA či 9V baterie. Baterie mohou být také dobíjecí, jako lithium-iontové či niklo-kadmiové články, a mohou být buď uživatelsky vyměnitelné, nebo nevyměnitelné. Nožička může dále obsahovat port (na obrázku č. 82), který lze použít k připojení zařízení ke zdroji elektrické energie kvůli nabíjení baterií bez nutnosti jejich vyndávání, nebo pro připojení dalšího zařízení, jak je popsáno výše, či k aktualizaci nebo instalaci firmwaru uloženého v paměti zařízení.“

Na jiném místě téhož dokumentu Google naznačuje několik funkcí, o kterých však zatím můžeme jen spekulovat. Takřka jisté je, že nové Google Glass budou mít dotekový touchpad, fotoaparát, Bluetooth, připojení k Wi-Fi a mobilní síti. Přístroj bude schopen fungovat buď ve spojení s telefonem, nebo také zcela samostatně.

Jak jistě potvrdí například fotografové, teoreticky by náhrada akumulátoru komerčně dostupnými bateriemi mohla přinést řadu výhod. Uživatelé by tak prakticky nikdy nemuseli sundávat Google Glass z očí jen kvůli nabíjení. Stačilo by třeba v obchodě nebo na čerpací stanici koupit AA či AAA baterie a užívat si rozšířenou realitu jen s malým přerušením nutným pro jejich výměnu.

Co si myslíte o tomto patentu pro Google Glass? Jdou vývojáři správným směrem? Dejte nám vědět své názory v komentářích pod článkem!

Zdroje: androidauthority.com, appft.uspto.gov, pdfaiw.uspto.gov.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)