Google Fotoskener vám pomůže archivovat staré fotky

Google Fotoskener

Google se snaží umělou inteligenci a samoučící se technologie tlačit všude, kde se to dá. Jedna z oblastí, která z toho nejvíce těží jsou fotografie. Což nyní dokazují další aplikací, tentokrát se jmenuje Fotoskener od Fotek Google.

Fotoskener od Fotek Google: Co se skrývá za krkolomným názvem?

Název nové aplikace není v češtině rozhodně moc lákavý. Samozřejmě se neví, jestli to bylo přeloženo pouze pomocí překladače, nebo se jedná o název posvěcený českou pobočkou Googlu. Nicméně zpět k tomu důležitému, samotné aplikaci.

Introducing PhotoScan by Google Photos

Introducing PhotoScan by Google Photos

Určitě si vzpomínáte na problém u Pixel telefonů s halo efektem, ke kterým Google tvrdí, že je dokáže odstranit pomocí softwarové opravy. Fotoskener od Googlu dělá v podstatě něco na hodně podobném principu.

“Skenování” probíhá pomocí fotoaparátu v telefonu. Nejedná se ale jen o vyfotografování jedné fotky, která se vám následně uloží do alba. S telefonem musíte pohybovat dokola, aby byla zachycena z několika různých úhlů. Fotka se pak automaticky ořízne podle rozpoznaných okrajů, dokáže se rozpoznat perspektiva a také se odstraní odlesky od odraženého světla. Tudíž vlastně něco, co chce Google docílit u opravy fotoaparátu Pixel telefonů. Můžete díky ní proměnit vaše staré fotografie do digitální podoby a není k tomu ani potřeba klasický, pomalý skener.

PhotoScan by Google Photos
PhotoScan by Google Photos

Máte už své staré fotografie uložené v digitální podobě?

Zdroj: androidpolice.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)