TOPlist

Google Fotky v1.13: aktualizace, která usnadní vyhledávání

Fotky Google

Google aktualizoval svou aplikaci Google Fotky na verzi 1.13, která přináší jednu zásadní novinku usnadňující používání aplikace. Jedná se o rozbalovací tlačítko, které se nově zobrazuje ve výsledcích vyhledávání. Dalšími novinkami v aktualizaci jsou už jen opravy nejrůznějších chyb atd.

Google Fotky a rozbalovací tlačítko ve vyhledávání

Pokud nyní otevřete aplikaci Google Fotky a zkusíte něco vyhledat, nejnovější verze zobrazí malou šipku. Ta se ale nezobrazuje úplně vždy. Zobrazí se jen v případě, že jste v určitém dni vyfotili hledaný objekt, a navíc fotky, na kterých je něco úplně jiného. Ve výsledcích budou defaultně zobrazené jen fotky, na kterých je zachycen hledaný objekt, po rozbalení se ale zobrazí všechny fotky z toho konkrétního dne.

V čem spočívá zmiňované usnadnění?

Představte si situaci, že hledáte nějakou fotku, kterou se aplikaci nepodaří vyhledat podle obsahu. Stává se to celkem často, protože některým českým výrazům nemusí vyhledávání rozumět. Víte ale, že fotka byla vyfocena ve stejný den, kdy jste zcela určitě fotili také fotku, na které je například vaše kočka. Zvířata jsou totiž pro aplikaci nejsnáze vyhledatelná a velice často jsou výsledky vyhledávání správné. Pak tedy stačí vyhledat kočku, najít fotografii, kterou máte na mysli, a stisknout šipku pro rozbalení všech fotek z toho dne. Hledanou fotografii tak najdete přesně tam, kde čekáte. Tedy pokud víte, že tam hledaná fotka opravdu je.

Aktualizace je již dostupná v Obchodě Play. Pokud máte zapnuté automatické aktualizace, pravděpodobně již budete mít aktualizováno.

Zdroj: AP

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)