TOPlist

Google Fotky vám nyní nabídnou chytřejší alba

Google Fotky – náhleďák

Google Fotky získávají další zajímavou funkci, kterou jistě ocení spousta z uživatelů této skvělé aplikace. Novinkou jsou tzv. chytřejší alba, která se vám budou sama vytvářet, a asistent v aplikaci vám je bude nabízet k prohlédnutí a případně k jejich uložení. A jak to bude fungovat?

Možná jste dosud využívali funkce, která vám z vašich fotek na určitém místě vyrobila tzv. „příběhy“. Nová chytřejší alba fungují v podstatě na stejném principu. Popravdě jsou původním „příběhům“ velice podobná. Zatímco vy na svém výletě nacvakáte stovky fotek a natočíte dlouhé minuty videí, probírat se jimi nemusíte. Google Fotky a jejich „Asistent“ to zvládnou za vás. Pomocí šikovného algoritmu se z vašich snímků pokusí vybrat ty nejdůležitější momenty a ty vám pak nabídne jako hotové album.

Google Photos: Introducing New, Smarter Albums

Google Photos: Introducing New, Smarter Albums

Můžete si přidávat popisky, popř. fotky sami ručně vyměnit. Na rozdíl od příběhů se ale v chytřejších albech fotky řadí vertikálně a vejde se jich na obrazovku zařízení mnohem více než v horizontálních příbězích, kam se občas vešly jen dvě nebo tři. Samozřejmostí pak je spolupráce s GPS souřadnicemi uložených ve fotkách. Díky nim se můžou alba třídit na konkrétní lokace, které jste navštívili, a mohou se tak tvořit jednotlivá oddělená alba.

Nová funkce Google Fotek již byla spuštěna a není potřeba kvůli ní aktualizovat aplikaci. Co na novinku říkáte vy? Používáte Google Fotky? A využijete nová, chytřejší alba?

Google Photos
Google Photos

Zdroj: G+.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)