TOPlist

Aplikace Google Disk: Požádejte o přístup k souborům, ke kterým ho nemáte

Google Disk - náhleďák

S aktualizacemi zajímavých nebo důležitých aplikací se v posledních dnech roztrhl pytel. Většina z nich dokonce přináší i jiné novinky, než je jen obvyklá oprava chyb. Novinkou, která byla ve webové verzi dostupná již dlouho, ale v mobilní aplikaci Google Disk (Google Drive) pro Android dlouho chyběla, je požádání o přístup k souborům, ke kterým přístup nemáte. Jste zmateni? Nebuďte, vše vám hned vysvětlíme.

K čemu tedy získám přístup? Nebo co to tedy nyní aplikace Google Disk umí?

Věc se má následovně. Pokud vám a celému vašemu kolektivu někdo z přátel nebo spíše kolegů nasdílí celou složku souborů, můžete se ve složce libovolně pohybovat. To, zda vám je umožněno soubory i upravovat, už záleží na tom, jaká práva vám sdílející kolega nastavil. Pokud ale složka obsahuje i nějaké dokumenty, které nejsou určeny pro každého, může jejich vlastník zakázat jejich prohlížení či editování. Je to jednoduché, přístup se zamezí všem, se kterými je soubor sdílen, a problém je vyřešen. Pokud jste se dosud snažili takový soubor otevřít, Google Disk vám jednoduše oznámil, že pro prohlížení nemáte dostatečné oprávnění. Nyní ale můžete jako jednotlivec požádat vlastníka o přístup k souboru. Po pokusu o otevření na vás tedy vyskočí obrazovka, na které vám Google Disk tuto možnost nabídne.

Google Disk - žádost o přístup

Pokud tedy víte, že zrovna vy byste k tomuto konkrétnímu souboru měli mít přístup, protože se například jedná o vaši soukromou firemní složku, můžete o přístup požádat. Nebo spíše budete moci. Aktualizace se totiž jako obvykle šíří poměrně pomalu a je tak otázkou, za jak dlouho dorazí i k vám. Samozřejmě je zde možnost stáhnout si APK balíček s nejnovější verzí, je jich ale mnoho variant, a proto nemůžeme takovou instalaci doporučit. Pokud se k ní odhodláte, vše co bude následovat je na vaše vlastní riziko.

Zdroj: AndroidPolice

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)