TOPlist

Google přejmenuje Google for Work na Google Cloud. Proč to dělá?

google_cloud_ico

Google for Work, známá také jako Google Apps for Work, je placené služba, určená primárně firemním zákazníkům. Dovoluje společnostem vytvářet a spravovat účty, které mohou používat firemní Gmail, Kalendář, Hangouts, Disk Google a další související služby. Server The Information nyní tvrdí, že dosavadní název Google for Work hodlá vyhledávací gigant nahradit novým označením Google Cloud.

Google přejmenuje Google for Work na Google Cloud. Proč to dělá? Google přejmenuje Google for Work na Google Cloud. Proč to dělá?

Změna názvu má dle dvou informovaných zdrojů vyjadřovat, že Google má nejlepší cloudovou platformu, zatímco (nutno uznat) původní označení práci v cloudu nijak neodráželo. Označení Cloud lze navíc použít nejen pro firemní službu, ale i další nabízené funkce, jako jsou třeba úložiště pro Chromebooky, Android a další. Plánovanou změnu údajně oznámila šéfka cloudových služeb Google Diane Greene v interním informačním e-mailu. Změna názvu na Google Cloud má být oznámena 29. září, tedy za pouhých deset dnů, přičemž dle dosavadních zvěstí se nechystají žádné změny v nabízených funkcích.

Je Google Cloud dobrý název?

Otázkou je, zda je to krok správným směrem. Přeci jen pod názvem Google for Work si i uživatelé se základy anglického jazyka snadno představí, že se jedná o službu pro práci, tedy pro firemní zákazníky. Google Cloud může u méně znalých evokovat třeba meteorologickou službu, u těch zkušenějších pak třeba běžné cloudové úložiště bez navazujících služeb. Ne každý si také cloud spojuje s něčím pozitivním. Možný pohled na tento trend vyjadřuje například toto přísloví: „Neexistuje žádný cloud. Vždy je to jen nějaký počítač, který patří někomu jinému.“

Co myslíte: který název je pro tento účel lepší? Google Cloud, nebo Google for Work? Co byste si vy představili pod novým názvem, pokud byste nevěděli, že se jedná o přejmenovanou službu pro firmy? Jak se vy sami díváte na cloudové služby – jsou dobrým pánem, nebo především zlým sluhou? Podělte se o své názory a postřehy v diskuzi pod článkem!

Zdroje: androidpolice.com, theinformation.com, engadget.com, zdnet.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)