Google chystá velký redesign webové aplikace Gmail

Google chystá velký redesign webové aplikace Gmail

Na začátku dubna jsme vás v aktualitě informovali o tom, že Google připravuje zásadní změnu vzhledu aplikace Gmail pro Android. Redesign se podle nejnovějších zpráv dotkne i webové verze, a to poměrně zásadním způsobem. Podle serveru Geek.com již dokonce probíhá testování nového vzhledu, který do jisté míry koresponduje s tím, co jsme viděli na uniklých snímcích aplikace.

Google chystá velký redesign webové aplikace Gmail Google chystá velký redesign webové aplikace Gmail

Jednou z největších změn má být postranní panel po levé straně, který nahradí dosavadní tabulkové rozvržení, do kterého Google postupně přidával další položky. Naopak komunikační aplikace Hangouts má být přesunuta vpravo.

Nový vzhled webové aplikace Gmail Nový vzhled webové aplikace Gmail

Vytvoření nové zprávy má probíhat, stejně jako v aplikaci pro Android, přes tlačítko v pravém dolním rohu, což je trend, který jsme z různých zdrojů mohli vidět u většiny budoucích produktů Google. Z této sekce by také mělo být možné vytvářet jednoduché upomínky do jakéhosi seznamu úkolů (předpokládáme, že půjde o úkoly v rámci Kalendáře Google).

Přes nabídku vpravo dole půjde vytvářet nové zprávy a úkoly Přes nabídku vpravo dole půjde vytvářet nové zprávy a úkoly

Na obrázcích je také k vidění možnost „přišpendlení“ důležitých zpráv, která má nahradit dosavadní označování hvězdičkou.

Přišpendlení důležitých zpráv Přišpendlení důležitých zpráv

Webová aplikace má mít uživatelské rozhraní navržené tak, aby fungovalo v mnoha různých velikostech obrazovky bez ztráty funkčnosti. Je otázkou, zda je na obrázcích skutečně nová webová verze Gmailu, nebo jestli se jedná o jednu z několika variant testovacích sestavení. Neexistuje žádný předpokládaný termín vydání, kdy bychom se alespoň některých z výše uvedených vlastností měli dočkat, stejně jako nelze zaručit, že je Google bude realizovat tak, jak je vidíme na těchto obrázcích.

Nové rozhraní webové aplikace Gmail Nové rozhraní webové aplikace Gmail

Zdroje: Android Central, Geek.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)