Google Assistant přichází do dalších zařízení

Assistant a Android TV

Při představení Google Assistant, dala společnost jasně najevo, že brzy chtějí svou umělou inteligenci dostat do dalších zařízení. Na veletrhu CES 2017 Google prozradil, do kterých zařízení se asistent podívá.

Google Assistant přijde do zařízení s Android TV

Assistant si pomalu razí cestu dále, v nadcházejících měsících přibude podpora pro zařízení s Android TV. Jako jsou chytré televize, chytré set-top boxy nebo různá streamovací zařízení. První přijde podpora pro Nvidia Shield TV, o kterém jsme informovali v samostatném článku. Poté se dočkají další.

assistant-tv

V těchto zařízeních bude plnohodnotný asistent, takže nebude problém si přes něj něco rychle vyhledat, nastavit si schůze, zjistit zprávy anebo například ovládat zařízení chytré domácnosti. Kromě toho se přidají nové příkazy a povely pro ovládání televize. Přes hlasové povely půjde ovládat i samotná televize.

V následujících měsících přijde podpora pro Nvidia Shield TV, později se pak přidají televize Sharp Aquos, Sony Bravia nebo přehrávače AirTV Player, Xiaomi Mi Box. Postupně by pak měla být podporována většina zařízení s Android TV, které mají Android 6.0 Marshmallow nebo Android 7.0 Nougat. Google prozradil, že brzy se asistent dostane i do chytrých hodinek s Android Wear 2.0 a vozidel, které v sobě mají zabudovaný systém od Googlu.

Máte zařízení s Android TV? Těšíte se na podporu Google Assistant?

Zdroj: blog.google

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)